چرا داعش قصد ترور پاپ فرانسیس را داشت؟
جهتگیریهای پاپ فرانسیس در دوران حکومت داعش در سوریه و عراق و جنایتهای این گروه تروریستی در اقصی نقاط جهان موجب شد تا پاپ فرانسیس یکی از اهداف تروریستی گروه داعش به شمار بیاید.

به گزارش 24 آنلاین،
حمله آمریکا و متحدانش به عراق و همچنین حوادث خونین سوریه بعد از انقلابهای عربی در سال ۲۰۱۱، زمینه شکل گیری گروه تروریستی داعش را فراهم کرد. روند قدرتیابی، رشد سریع داعش و ویژگیهای خاص و متمایز آن به خصوص پیوستن افراد با ملیتهای مختلف به این گروه، اذهان بسیاری را درباره چرایی و چگونگی شکلگیری آن به خود مشغول کرد.
در حقیقت، شکلگیری و ایجاد یک گفتمان هویتساز در قالب دولت اسلامی با راهبرد جهاد جهانی در شکل گیری گروه داعش نقش اساسی داشت. همچنین موفقیت نسبی گروه داعش در هویتسازی مبتنی بر گفتمان «سلفی- تکفیری» سبب ایجاد میدان مغناطیسی قدرتمندی برای جذب و هویت بخشی به افرادی شد که دچار بحران هویت در سرتاسر جهان بودند.
با توجه به اینکه جذب افراد و شخصیتهای مطرح جهان نسبت به خطر داعش موضع گیری کردند. یکی از این شخصیتها که جنایتهای داعش را محکوم کرد، پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان بود که امروز در ۸۸ سالگی پس از طی یک دوره بیماری درگذشت.
هیچ دلیلی برای ترس از دین اسلام وجود ندارد.
او که آذر ماه سال ۱۳۹۳ در سفری سه روزه به خاورمیانه آمد و در مصاحبهای با فاکس نیوز اظهار کرده بود: «ظلمی که این روزها علیه مسیحیان، ایزدیها و دیگر گروههای مذهبی در عراق میرود، نیازمند این است که همه رهبران سیاسی و مذهبی و به ویژه مسلمان، موضعگیری روشن و شجاعانهای را علیه آن در پیش بگیرند.»
این چهره مذهبی مسیحیان جهان همچنین ۱۵ تا ۱۸ اسفندماه سال ۱۳۹۹ نیز سفری به عراق داشت و در جریان این سفر او در نجف اشرف با آیتالله سیستانی مرجعیت شیعیان عراق دیدار و گفتوگو کرد. پاپ در بخشی از این دیدار از تلاشهای آیتالله سیستانی برای حمایت از اقلیتهای دینی بخصوص مسیحیان در برابر حملات داعش تقدیر کرد.
جهتگیریهای پاپ فرانسیس در دوران حکومت داعش در سوریه و عراق و جنایتهای این گروه تروریتسی در اقصی نقاط جهان موجب شد تا پاپ فرانسیس یکی از اهداف تروریستی گروه داعش به شمار بیاید.
«جامپی رو ماسولو» رییس وقت سازمان اطلاعات و امنیت ایتالیا در دوران اوج فعالیتهای داعش با اشاره به مشارکت کشورش در جنگ علیه گروه تکفیری داعش اعتقاد داشت «ایتالیا و واتیکان میتوانند در معرض خطر تروریستی داعش قرار گیرند و حمله کشورهای عضو ائتلاف علیه داعش در عراق و سوریه میتواند موجب حملات تلافی جویانه این گروه تروریستی شود و ایتالیا و واتیکان در معرض خطر بیشتری قرار دارند.»
علاوه بر این، «آنجلینو الفانو» وزیر وقت کشور ایتالیا نیز در مجلس نمایندگان این کشور با بیان اینکه هر نماد غربی میتواند تبدیل به هدف احتمالی برای داعش شود، هشدار داده بود: «رم به عنوان گهواره مسیحیت میتواند هدف تروریستها قرار گیرد. نباید اظهارات ابوبکر البغدادی مبنی بر فتح رم را دستکم گرفت و ایتالیا و رم یک هدف ثانوی برای داعش نیستند.»
با توجه به اقدامات این گروه تروریستی در لباس اسلام، پاپ فرانسیس همچنین در گفتوگو با مجله کاتولیک فرانسه زبان «لا کروآ» بیان کرده بود: «هیچ دلیلی برای ترس از دین اسلام وجود ندارد بلکه باید از داعش و جنگ تهاجمیاش که برای خدشه وارد کردن به جایگاه اسلام به راه انداخته است، ترسید.»