کدخبر: ۳۴۱۴۸

اقدامات صندوق اعتباری هنر در سال ۱۴۰۳ تشریح شد

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر مهم‌ترین اقدامات این مجموعه در سال ۱۴۰۳ را تشریح کرد.

اقدامات صندوق اعتباری هنر در سال ۱۴۰۳ تشریح شد

به گزارش 24 آنلاین، سیدمجید پوراحمدی به تشریح مجموعه اقدامات این صندوق در سال ۱۴۰۳ پرداخت و گفت: خوشبختانه در سال ۱۴۰۳ در تمامی شاخص‌های حمایتی، رشد قابل‌توجه داشتیم و گزینه‌های نوینی به سبد خدمات حمایتی این مجموعه اضافه شد. افتخار صندوق اعتباری هنر در سالی که گذشت، جلب اعتماد اصحاب فرهنگ و هنر، همچنین ایجاد امنیت خاطر در میان فعالان این حوزه است.

او با اشاره به پرداخت ۷۴۶ میلیارد و ۶۶۰ میلیون تومان در قالب انواع کمک‌های حمایتی به اعضای صندوق اعتباری هنر، افزود: صندوق اعتباری هنر همواره تلاش می‌کند با طراحی و به اجرا گذاشتن طرح‌های جدید، خدمت‌رسانی به جامعه فرهنگ و هنر را توسعه دهد. در حال حاضر این مجموعه ۴۰ طرح در سه حوزه حمایتی، خدماتی و توانمندسازی به اهالی فرهنگ و هنر ارائه می‌دهد که این طرح‌ها یا به صورت کمک‌های نقدی به طور مستقیم به حساب اعضا واریز می‌شود، یا حمایت‌هایی است که در قالب یارانه تخصیص می‌یابد.

او ادامه داد: در سال ۱۴۰۳، شش هزار و ۳۵۹ نفر از فعالان فرهنگی، هنری و قرآنی به عضویت صندوق درآمدند و اعضای صندوق به بیش از ۱۰۰ هزار نفر رسید. همچنین بیش از ۱۰ هزار پرونده عضویت در ۹ استان در قالب طر ح بهبود بررسی و تعیین تکلیف شد.

مشاور وزیر فرهنگ یکی از دستاوردهای صندوق را در حوزه بیمه عنوان کرد و تصریح کرد: چهار هزار و ۴۶۳ نفر از فعالان فرهنگی، هنری و قرآنی به سازمان تأمین اجتماعی معرفی شدند و تعداد معرفی شدگان بیمه این صندوق به بیش از ۶۴ هزار نفر رسید. صندوق اعتباری هنر در سال ۱۴۰۳ مجموعاً معادل ۳۸۰ میلیارد تومان به سازمان تأمین اجتماعی ( بابت سهم صندوق از حق بیمه سالانه اعضا) پرداخت کرد.

او برخط شدن ارائه درخواست‌های بیمه تأمین اجتماعی اعضای صندوق اعتباری هنر را یکی از اقدامات شاخص صندوق در حوزه بیمه نام برد و اظهار کرد: از تیرماه متقاضیان برقراری بیمه تأمین اجتماعی می‌توانند درخواست خود را از طریق پیام‌رسان صندوق هنر و بدون نیاز به مراجعه حضوری ارائه دهند. تا پایان سال ۱۴۰۳ بیش از ۸ هزار معرفی نامه آنلاین از طریق این پیام‌رسان، صادر شد.

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر به اختصاص عنوان ویژه بیمه فرهنگ و هنر برای بیمه اعضای صندوق اعتباری هنر اشاره کرد و افزود: با پیگیری صندوق و موافقت سازمان تأمین اجتماعی عنوان ویژه بیمه فرهنگ و هنر برای اعضای صندوق اعتباری هنر در سال ۱۴۰۳ اعمال شد و سوابق بیمه تأمین اجتماعی تمامی اعضای این صندوق از عنوان نویسندگان به بیمه اصحاب فرهنگ و هنر ارتقاء یافت.

او یکی از اقدامات صندوق در حوزه بیمه تأمین اجتماعی را رفع مشکل هم پوشانی بیمه اصحاب فرهنگ و هنر نام برد و گفت: در سال ۱۴۰۳ با پیگیری صندوق اعتباری هنر یکی از مشکلات اصحاب فرهنگ و هنر در خصوص استفاده همزمان بیمه فرهنگ و هنر و بیمه اجباری سازمان تامین اجتماعی برطرف شد و بیمه شدگان می‌توانند همزمان با داشتن بیمه فرهنگ و هنر نسبت به ارسال لیست بیمه اجباری توسط کارفرمای خود نیز اقدام نمایند.

پوراحمدی در ادامه با اشاره به ثبت‌نام بیش از ۴۸ هزار نفر از اصحاب فرهنگ و هنر برای برخورداری از خدمات بیمه تکمیلی اشاره و تصریح کرد: یکی از نتایج مهم در تنظیم قرارداد با شرکت بیمه‌گر افزایش تعهدات درمانی در مقایسه با سال‌های گذشته بود.

او افزود: صندوق بین ۴۶ تا ۷۱ درصد از هزینه بیمه تکمیلی اعضا ثبت نام شده را پرداخت می‌کند. بر این اساس در سال ۱۴۰۳ حمایت مالی صندوق برای خدمات بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ و هنر بالغ بر ۱۴۲ میلیارد تومان بوده است.

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در ادامه به طرح‌های حمایتی از پیشکسوتان عرصه فرهنگ و هنر اشاره و اظهار کرد: هنرمندان پیشکسوت، مهمترین سرمایه اجتماعی جامعه‌ هستند و نقش بی‌بدیلی را در پویایی جریان فرهنگی و هنری در کشور ایفا می‌کنند. صندوق اعتباری هنر با ارائه خدمات ویژه و تسهیلات درمانی و معیشتی، تلاش می‌کند مأمن پیشکسوتان عرصه فرهنگ و هنر باشد. ۶۸۱ نفر از هنرمندان دارای نشان درجه یک هنری در قالب طرح تکریم مقرری ماهانه دریافت می‌کنند. همچنین ۲ هزار و ۷۱۱ نفر تحت پوشش طرح سلوا هستند.

وی در ادامه افزود: ثبت نام رایگان بیمه تکمیلی برای هنرمندان دارای نشان درجه یک هنری ۶۰ سال به بالا و همسر آنها یکی از برنامه‌های حمایتی صندوق از پیشکسوتان عرصه فرهنگ و هنر است. بر این اساس در سال ۱۴۰۳ کل هزینه ثبت نام بیمه درمان تکمیلی ۹۱۹ نفر از هنرمندان دارای درجه یک هنری ۶۰ سال به بالای عضو صندوق و همسر آنها ( جمعاً هزار و ۵۱۶ نفر) در قالب طر ح آرا پرداخت شد.

پوراحمدی اعطای تسهیلات مالی را یکی از پرتقاضاترین خدمات صندوق نام برد و افزود: طرح‌های تسهیلاتی متنوع با توجه به شرایط مختلف متقاضیان در قالب ۱۵ طرح و در قالب وام‌های ضروری کم بهره و یا اعطای تسهیلات بلاعوض اعطا می شود. 

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر از تخصیص ۲۰۴ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه ضروری، معیشتی، بلاعوض، خرید کالا و کسب و کار به اعضای تحت پوشش خبر داد. 

پوراحمدی در ادامه به دیدار با هنرمندان در سراسر کشور اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۳ با بسیاری از صاحبان ذوق، اندیشه و هنر در شهرهای مختلف دیدار داشتیم و برای قدرشناسی و ارج نهادن به هنرمندان اقدام به برگزاری مراسم تجلیل از پیشکسوتان عرصه فرهنگ و هنر به استان های لرستان، سمنان و شهرستان شاهرود سفر کردیم.

مشاور وزیر فرهنگ حمایت از برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری را یکی دیگر از اقدامات صندوق در سال ۱۴۰۳ نام برد و افزود: صندوق اعتباری هنر به عنوان پشتیبان اصحاب فرهنگ و هنر، می‌کوشد تا در روند برگزاری فعالیت‌های فرهنگی و هنری مشارکت داشته باشد و شرایط را برای بروز خلاقیت و استعدادهای اعضا فراهم آورد و نقشی موثر در حمایت از اهالی فرهنگ و هنر و پویایی نظام فرهنگی کشور ایفا کند. 

او در ادامه افزود: صندوق اعتباری هنر در سال ۱۴۰۳ در فرهنگسرای نیاوران (یکی از زیرمجموعه‌های صندوق هنر) میزبان بیش از ۲۰۰ گروه هنری در رشته‌های مختلف بود. بر این اساس نگارخانه های این فرهنگسرا به مدت ۲۷۷ روز میزبان ۲۷ رویداد در حوزه تجسمی بود.

پوراحمدی گفت: در سال ۱۴۰۳، فرهنگسرای نیاوران میزبان بیش از ۱۳۷رویداد و برنامه در حوزه موسیقی بود. همچنین این فرهنگسرا، به عنوان یکی از مراکز اصلی موسیقی ویژه بانوان، در سال ۱۴۰۳ مورد توجه گروه‌های فعال این حوزه قرار گرفت.

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر اظهار کرد: همچنین فرهنگسرای نیاوران در سال گذشته، میزبان ۲۲ گروه نمایشی در شاخه‌های نمایش بزرگسال، ویژه بانوان و نمایش کودک بود.

مشاور وزیر فرهنگ با اشاره به دیگر اقدامات صندوق در این حوزه تصریح کرد: حمایت و همکاری در برگزاری برنامه فرهنگی و هنری مانند چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، مراسم اردیبهشت هنر ازنا، همایش‌ها، بزرگداشت‌ها، نشست‌های هفتگی، رونمایی کتاب و آلبوم موسیقی... از دیگر برنامه‌های صندوق اعتباری هنر طی سال ۱۴۰۳ بوده است.

پوراحمدی تکمیل و توسعه پروژه‌های ارائه خدمات غیرحضوری به اصحاب فرهنگ و هنر مبتنی بر فناوری اطلاعات اشاره کرد و گفت: با ایجاد زیر ساخت‌های لازم و توسعه پروژه‌های ارائه خدمات غیرحضوری به اصحاب فرهنگ و هنر، از شهریور ۱۴۰۳ تمامی خدمات صندوق به صورت برخط و بدون نیاز به مراجعه حضوری افراد ارائه می‌شود.

او در ادامه افزود: بیش از یک میلیون و صد هزار خدمت الکترونیک در قالب ۱۱ سامانه اطلاعاتی صندوق اعتباری هنر به اعضای تحت پوشش ارائه شد.

مدیر عامل صندوق اعتباری هنر در بخش  دیگر سخنان خود به موضوع اقتصاد هنر اشاره کرد و گفت: از جمله سیاست‌های صندوق اعتباری هنر تبدیل صندوق از مجموعه حمایت‌کننده صِرف به مجموعه اقتصادی و مولد است. 

بنابر اعلام روابط عمومی صندوق اعتباری هنر، او در ادامه تصریح کرد: راه اندازی پروژه قاب هنر و ارتباط مستقیم مصرف کنندگان با هنرمندان، برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های کوتاه مدت با هدف کمک به رونق و رشد اقتصاد فرهنگ و هنر، نمایش و فروش آثار هنری در سطوح مختلف (آثار هنرمندان شاخص تا هنرمندان کمتر شناخته شده)، مشاوره کسب و کار به تولیدکنندگان، حمایت از برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری، ارائه خدمات حمایتی و رفاهی صندوق بر بستر هنرکارت و ... از جمله اقداماتی است که در راستای سودآور کردن تلاش‌های فعالان فرهنگی و هنری کشور ذیل شرکت‌های زیرمجموعه صندوق انجام شده است و نقش مهمی در تکمیل چرخه حمایتی صندوق به اعضا خواهد داشت.

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در پایان تأکید کرد: تمام تلاش ما خدمت به جامعه فرهنگ و هنر است. امیدواریم در سال ۱۴۰۴ با توسعه فعالیت‌ها، گام‌های‌ استوارتر و با شتاب افزون‌تر در راستای تحقق اهداف صندوق و رونق حوزۀ اقتصاد و فرهنگ برداریم.

منبع: ايسنا
کدخبر: ۳۴۱۴۸
ارسال نظر