کدخبر: ۳۴۸۶۷

ویتکاف: ایرانی‌ها به غنی‌سازی بیشتر از ۳.۶۷ درصدی نیاز ندارند

فرستاده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور خاورمیانه و سرپرست هیأت مذاکره‌کننده ایالات متحده در گفتگوهای جاری با جمهوری اسلامی ایران گفت: گفت‌وگوها با ایرانی‌ها بیشتر درباره دو موضوع مهم خواهد بود. اولین موضوع غنی‌سازی است؛ آن‌ها نیاز ندارند که برای یک برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای، غنی‌سازی بیشتر از ۳.۶۷ درصدی داشته باشند. آن‌ها در حال حاضر غنی‌سازی ۶۰ درصدی و ۲۰ درصدی دارند. موضوع دوم، راستی‌آزمایی است؛ راستی‌آزمایی در زمینه سطح غنی‌سازی و راستی‌آزمایی در زمینه تسلیحاتی شدن برنامه هسته‌ای ایران که شامل موشک‌هایی می‌شود که آن‌ها در زرادخانه‌های خود نگهداری می‌کنند.

ویتکاف: ایرانی‌ها به غنی‌سازی بیشتر از ۳.۶۷ درصدی نیاز ندارند

به گزارش 24 آنلاین، استیو ویتکاف شامگاه دوشنبه در گفت‌وگو با شبکه فاکس‌نیوز تأکید کرد که راستی‌آزمایی سختگیرانه برنامه هسته‌ای ایران، پایه اصلی هرگونه توافق احتمالی خواهد بود.

وی با تشریح محورهای گفت‌وگو، تصریح کرد: «این گفتگوها بر دو محور راستی‌آزمایی برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران و ابعاد نظامی آن متمرکز است.»

ویتکاف در ادامه با اشاره به محدودیت‌های تعیین‌شده در توافق برجام گفت: «آن‌ها به غنی‌سازی بیش از ۳.۶۷ درصدی نیاز ندارند، اما اکنون در برخی موارد تا ۶۰ درصد و در برخی دیگر تا ۲۰ درصد غنی‌سازی انجام داده‌اند و این نباید چنین باشد. چنین غنی‌سازی با ادعای آن‌ها که تنها می‌خواهند برنامه هسته‌ای غیرنظامی داشته باشند، همخوانی ندارد.»

او همچنین بر اهمیت ابعاد نظامی برنامه هسته‌ای ایران تاکید کرد و افزود: «این گفتگو‌ها بیشتر درباره راستی‌آزمایی برنامه غنی‌سازی اورانیوم و در نهایت راستی‌آزمایی ابعاد نظامی آن است که شامل موشک‌هایی که در زراد‌خانه‌هایشان دارند و هدف احتمالی آن‌ها برای دستیابی به بمب نیز می‌شود.»

ویتکاف در بخشی دیگر از این گفتگو، به مأموریت خود از سوی رئیس‌جمهور آمریکا اشاره کرد و گفت: «دونالد ترامپ از من خواسته است که این موقعیت را از طریق دیپلماسی و گفتگو حل‌وفصل کنم.»

وی همچنین نخستین دور مذاکرات در عمان را مثبت ارزیابی کرده و گفت: «دور اول گفتگوها مثبت، سازنده و قانع‌کننده بود. البته جزئیات توافق احتمالی از اهمیت و پیچیدگی بالایی برخوردار خواهد بود.»

فرستاده ویژه آمریکا تاکید کرد: «راستی‌آزمایی بخش کلیدی هر توافق احتمالی خواهد بود و امیدواریم که بتوانیم به مرحله تدوین سند برسیم. ما باید راستی‌آزمایی بسیار سختگیرانه‌ای داشته باشیم.»

ویتکاف در پایان با انتقاد از سیاست‌های دولت پیشین آمریکا گفت: «در چند سال گذشته، پیش از دولت ما، روند راستی‌آزمایی چندان جدی یا قابل‌توجهی وجود نداشته است و این باید تغییر کند. اگر تغییر کند، مبنایی برای گفتگوهای مثبت خواهیم داشت. اگر نه، باید به دنبال جایگزین باشیم که برای هیچ‌کس خوب نخواهد بود.»

منبع: نورنیوز
کدخبر: ۳۴۸۶۷
ارسال نظر