این کارتن خواب بازیگر شد
مستند «آسانسور» داستان کارتن خوابی است که با الگو گرفتن از رابرت داونی جونیور بازیگر مهم سینمای هالیوود که سرگذشتی مشابه او داشته و بازیگر شده، ساخته شده است.
به گزارش 24 آنلاین، هجدهمین جشنواره بینالمللی سینما حقیقت امسال میزبان یک مستند اجتماعی با موضوع اعتیاد است، اما این مستند روایتی از یک کارتن خواب را به تصویر خواهد کشید که حالا به عنوان یک انسان موفق در حال زندگی است.
جواد رزاقیزاده -کارگردان فیلم مستند «آسانسور»- در گفتوگو با ایسنا در مورد روند ساخت این مستند توضیح داد: آسانسور یک مستند پرتره در مورد زندگی «محمد صابری» است که من با او در هنگام فیلمبرداری مستند «خونه رو» آشنا شدم. او یک کارتن خواب بهبود یافته است که بعد از پاکی و برگشتن به زندگی اجتماعی به عنوان بازیگر در سریال «یاغی» دعوت میشود. او به دلیل آسیبهای اعتیاد و زندگی کارتنخوابی سیزده سال است که از پسر و خانوادهاش بی خبر است و در مسیر روایت فیلم با چالشهایی مواجه میشود. به تعبیری او جنازه خودش را زنده و پویا کرده است و دلش میخواهد، قهرمان پسرش باشد.
او در مورد اینکه چرا به سراغ این موضوع رفته است، یادآور شد: دغدغه من آسیبهای اجتماعی است، ضمن اینکه پیش از ساخت این مستند به عنوان مدیر فیلمبرداری در پروژههای مختلف حضور داشتم که در مرحله پژوهش خیلی به من کمک کرد.
وی افزود: دغدغههای من سبب شد تا به سراغ موضوع اعتیاد بروم ولی سعی کردم در این حوزه کلیشهای برخورد نکنم و یک روایت قصهمند و پر از امید را روایت کنم، کسی که با داشتن اعتیاد تلاش میکند از این وضعیت رهایی پیدا کرده و به گونهای زندگی کند که قهرمان فرزندش باشد.
این کارگردان خاطرنشان کرد: از سال ۱۴۰۰ کار این مستند کلید خورد و دو سال و نیم به طول انجامید. ما در طول ساخت این مستند به خاطر برخی مسائل با چالشهای زیادی روبهرو بودیم تا جایی که ضبط یک سکانس ما ۱۵ماه زمان برد.
رزاقیزاده در مورد همکاریش با محمد کارت تهیه کننده «آسانسور» هم گفت: من سالها است که با محمد کارت دوست هستم و مدیر فیلمبرداری کارهای او هم هستم و این اعتماد بین ما، در تمام مراحل فیلم تعامل سازندهای را رقم زد.
این کارگردان در مورد انتخاب نام فیلم مستند خود گفت: «آسانسور» به این منظور انتخاب شد که شخصیت قصه ما، تلاش میکند طبقه اجتماعی خود را تغییر بدهد