کدخبر: ۲۵۲۳۲

فوتبال خوزستان به جایگاه قبلی بازخواهد گشت

یک پیشکسوت گفت: باید امیدوار باشیم که فوتبال استان خوزستان به جایگاه درخشان گذشته‌اش برگردد که این مهم با مدیران بزرگ و برنامه‌های بزرگ محقق خواهد شد.

فوتبال خوزستان به جایگاه قبلی بازخواهد گشت

به گزارش 24 آنلاین، منوچهر بیات در گفت و گو با ایسنا، اظهارکرد: باید به همه مقوله های فوتبال بزرگ نگاه کنیم و امیدوار باشیم که فوتبال استان خوزستان را به جایگاه درخشان گذشته‌اش برسانیم. این امر با مدیران بزرگ و برنامه‌های بزرگ تحقق پیدا می‌کند و رسانه‌ها که بازوی موفقیت ورزش خوزستان هستند نیز باید نقش پررنگی را ایفا کنند. اعتقاد دارم تریبون های ورزش رابه دست هرکسی نسپاریم و نگذاریم عده ای فرصت طلب به دنبال انتقام گرفتن شخصی از اهالی زحمتکش ورزش باشند و چراغ ورزش رابه دست کسی بدهیم که آینده‌نگر خوبی باشد.

او بیان کرد: فوتبال خوزستان با داشتن لیگ‌های قوی در رده‌های سنی مختلف، باشگاه‌های قدرتمند و تشکیلات منسجم به مسیر درست خواهد رفت که در این مسیر رسانه‌ها می توانند نقش با اهمیتی را ایفا کنند. ضمن این که در این راستا افراد گمنام و زحمتکشی هم وجود دارند که جهت ارتقاء سطح فوتبال استان و کشور تلاش بی شائبه‌ای از خود نشان می دهند.

این پیشکسوت فوتبال با طرح این سوال که موضوع فوتبال، فرهنگ توسعه یا توسعه فرهنگی؟ تاکید کرد: فرهنگ مقوله‌ای وسیع و عبارت است از مجموعه منسجم و نظام یافته‌ از اهداف، ارزش‌ها، عقاید، باورها، رسوم و هنجارهای مردم متعلق به یک جامعه بزرگ یا قوم یا ملت. حال باید بگوییم که چه کارهایی برای بهبود فرهنگ در جامعه بزرگ فوتبال انجام داده‌ایم؟ آیا فرهنگ توسعه در فوتبال را در پیش گرفته‌ایم یا توسعه فرهنگی در فوتبال را چطور؟ می‌دانیم که در فرهنگ توسعه، فرهنگ، تابع توسعه می‌شود؛ یعنی برای توسعه فوتبال مسائل فرهنگی آن، به عبارتی هرچه شد بشود خواهد بود، ولی در توسعه فرهنگی، توسعه تابع فرهنگ می‌شود.

او در ادامه تصریح کرد: یعنی در گسترش فوتبال باید از مسائل، اهداف، عقاید، باورها و ارزش‌های فرهنگی آن جامعه اطاعت کنیم. به عنوان مثال آیا هدف از هزینه کردن در فوتبال ایران و تیم داری یا باشگاه داری نمایش کتک زدن داور و حرکات ضدارزش بازیکنان در زمین و یا جوک گفتن بعضی مدیران و بعضی مربیان در میادین فوتبال است؟ عجب این که حتی آن ها را به برنامه‌های تلویزیونی نیز دعوت می‌کنیم. توسعه فرهنگی در فوتبال پدیده‌ای برون‌زا نیست که بتوان آن را با تقلید کردن، وارد کردن یا مصرف کردن به دست آورد، بلکه توسعه فرهنگی یک امر درون زا است که مستلزم آگاهی و اراده، برای رسیدن به اهداف خود تعیین یافته اجتماعی است.

بیات ادامه داد: وقتی مربی که خودش دچار ناهنجاری‌ها در زمان بازیگری بوده و بارها و بارها دچار حاشیه و بزن‌بزن و درگیری در زمین شده آیا می‌تواند برای بازیکنانش الگویی فرهنگی باشد؟ 

این کارشناس فوتبال در ادامه با اشاره به این فضا در فوتبال ایران و خوزستان، عنوان کرد: متاسفانه به خوبی قابل لمس است که فرهنگ نقدپذیری در فوتبال خوزستان به صورت مطلوب باب نشده و در فضایی نامطلوب فوتبال استان و کل کشور ایران اگر انتقادی را متوجه کسی می‌کنیم به سرعت با عکس‌العمل‌های تند و خشن مخاطب مواجه خواهیم شد و طرف مقابل را به مثابه دشمن خویش تلقی می کند و همین مساله باعث ایجاد تعریف و تمجیدهای آن چنانی از برخی‌ها شده و همین جاست که تیشه به ریشه فرهنگ نقد زده می‌شود. بنابراین آموزه‌های دینی‌مان را نیز می توانیم در فرهنگ ورزشی مان و خصوصا فوتبالی مان بکار گیریم تا این مسائل در فوتبال کنترل شود. 

منبع: ايسنا
کدخبر: ۲۵۲۳۲
ارسال نظر