افشاگری از عدم همکاری فدراسیون فوتبال در کنترل دوپینگ بازیکنان
ستادملی مبارزه با دوپینگ در حالی نمونهگیری خارج از مسابقه فوتبالیستها را در برنامه دارد که فدراسیون فوتبال تاکنون همکاری لازم را جهت دسترسی به اطلاعات موردنیاز اجرای این برنامه نداشته است.
به گزارش 24 آنلاین، مطابق دستورالعمل و استانداردهای نمونه گیری آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا)، بیشترین نمونه گیری در یک رشته ورزشی «باید» خارج از مسابقات ورزشی انجام شود.
در همین راستا ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (نادو) نمونه گیری خارج از مسابقه از بازیکنان تیم های لیگ برتر و دسته اول فوتبال در محل تمرین، اردو و حتی محل سکونت آنها را در برنامه قرار داده و موضوع را به فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ فوتبال هم اطلاع رسانی کرده است.
البته این اطلاع رسانی بیشتر به منظور «دسترسی» به اطلاعات مربوط به تیم ها و بازیکنانشان انجام شده است. به خصوص اینکه نادو پیش از این هم نمونه گیری خارج از مسابقه از بازیکنان فوتبال را در برنامه داشت اما نداشتن اطلاعات کافی از محل تمرین و سکونت بازیکنان و عدم همکاری لازم برای دسترسی به این اطلاعات مانع از اجرای آن شد.
نادو اما امیدوار است این بار فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ فوتبال برای دسترسی به اطلاعات مربوط به بازیکنان شاغل در لیگ برتر یا لیگ دسته اول، همکاری لازم را داشته باشند تا بالاخره دستورالعمل وادا برای نمونه گیری خارج از مسابقه اجرایی شود.
فرزاد شارکی قائم مقام دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (نادو) در گفت و گو با خبرنگار مهر در این مورد گفت: نمونه گیری از فوتبالیست ها در جریان مسابقه مانند دیگر رشته ها، در برنامه ستاد بوده است اما با توجه به تاکید وادا، از خیلی وقت پیش قصد گسترده کردن کنترل دوپینگ با نمونه گیری خارج از مسابقه را داشتیم اما به خاطر عدم دسترسی به اطلاعات مربوط به زمان و محل تمرین و سکونت بازیکنان، امکان آن را نداشتیم.
وی تصریح کرد: البته این به این معنا نیست که تاکنون نمونه گیری خارج از مسابقه از بازیکنان فوتبال نداشتیم. در مواردی شب قبل از مسابقه و با حضور در هتل محل اقامت تیم ها، این نوع نمونه گیری انجام شده است اما به صورت خیلی محدود در طول سال. درست و قانونی این است که نمونه گیری خارج از مسابقه همیشگی باشد.
قائم مقام دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ تاکید کرد: مشکل ما در این زمینه نداشتن اطلاعات شخصی و تیمی بازیکنان فوتبال است. به همین دلیل ضمن اطلاع رسانی لازم به فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ فوتبال، خواسته ایم تا این اطلاعات در اختیارمان گذاشته شود یا حداقل از سرپرست هر تیم اطلاعاتی به نادو ارائه شود تا از طریق وی به اطلاعات تکمیلی در رابطه با تیم و بازیکنانش دسترسی پیدا کنیم.
شارکی تاکید کرد: این اولین بار نیست که پیگیر اطلاعات تیمی و شخصی بازیکنان از فدراسیون فوتبال شده ایم. سال گذشته هم در مکاتبه ای رسمی این موضوع را مطالبه کرده بودیم تا بتوانیم دستورالعمل وادا را اجرایی کنیم. حتی پیش از آن هم پیگیر این اطلاعات بودیم تا بتوانیم درصد نمونه گیری های خارج از مسابقه فوتبال را به افزایش داده و به حد استاندارد برسانیم اما همکاری لازم برای دسترسی به اطلاعات صورت نگرفت.
قائم مقام دبیرکل نادو با ابراز امیدواری از اینکه فدراسیون فوتبال اینبار همکاری لازم را برای ارائه اطلاعات بازیکنان یا مسیر آن داشته باشند، تاکید کرد: نمونه گیری خارج از مسابقه، دستورالعمل و تاکید آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ است چراکه کمک می کند درصد نمونه گیری خارج از مسابقه بیشتر شده و اینگونه کنترل دوپینگ یک رشته گسترده تر پیگیری شود. البته این برنامه و تاکید وادا صرفا برای فوتبال نیست کمااینکه نادو در مورد رشته های انفرادی به کرات اقدام به نمونه گیری خارج از مسابقه ورزشکاران می کند.
وی ادامه داد: نمونه گیری خارج از مسابقه در مورد تمام رشته های تیمی در برنامه است اما فوتبال تنها رشته ای است که برای دسترسی به اطلاعات تیمی و شخصی بازیکنانش، اقدام کرده ایم. دو سه هفته ای از این اقدام می گذرد. تا به امروز اطلاعات جدیدی به دستمان نرسیده است. امیدوارم هرچه زودتر همکاری لازم در این زمینه انجام شود.
شارکی در مورد تفاوت نمونه گیری حین مسابقه با خارج از آن گفت: برای آنالیز تست دوپینگی که درجریان مسابقه گرفته شده است تمام گروه های ممنوعه مدنظر قرار می گیرد اما برای نمونه گیری خارج از مسابقه فقط ۶ گروه اول (S صفر تا S پنج) مدنظر است و چهار گروه پایانی که مخدرها و محرک ها را هم شامل می شود، لحاظ نخواهد شد.