در ورزشگاهها باید کرامت بانوی مسلمان ایرانی حفظ شود
معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان گفت: باید در ورزشگاه ها فضایی ایجاد شود که به کرامت بانوی مسلمان ایرانی لطمه ای وارد نشود.
به گزارش 24 آنلاین، مریم کاظمی پور در حاشیه مراسم تجلیل از مدالآوران سال ۱۴۰۲ و در خصوص جلساتی که با مهدی تاج (رئیس فدراسیون فوتبال) در رابطه با حضور بانوان در ورزشگاهها اظهار داشت: از حدود یک سال و نیم گذشته، وزارت ورزش و جوانان با موضوع صدور مجوز حضور تماشاگران بانوان با تمام ملاحظات و چهارچوبهای فرهنگی و ایجاد زیر ساختهای لازم موافقت کرد تا بانوان علاقه مند بتوانند در ورزشگاهها حضور یابند و از یک نشاط اجتماعی بهره مند شوند. در همین رابطه از سال گذشته کارگروههایی شکل گرفت و استمرار فعالیتهای این کارگروهها هدایت به سمت سرفصلهای تعیین شده و برنامههایی که در این زمینه داشتیم، بود.
او ادامه داد: در تمامی استانها با توجه به زیرساختهایی که دارد باید تغییراتی در مدیریت سکوی بانوان صورت گیرد و در واقع آن را باید به سمتی سوق دهیم که متناسب با شخصیت زن مسلمان ایرانی باشد. در این راه درگیر یکسری از چالشهایی شدیم که عوامل محیطی در آن اثرگذار بود و در جلسات آسیب شناسی که در این خصوص طی روزهای آینده برگزار خواهد شد، تمامی موضوعات مورد بحث قرار خواهد گرفت تا چالشهای موجود را رفع کنیم. به دنبال آن هستیم که زیرساختهای لازم که کرامت زن مسلمان ایرانی در آن حفظ شود را تأمین کنیم و خیلی از این موضوعات ممکن است ربطی به وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال نداشته باشد اما باید با همکاری همه نهادها کارگروههای فنی شکل گیرد تا هواداران به سمتی بروند که تمامی شئونات در آن رعایت شوند.
کاظمی پور تصریح کرد: یکسری از این مسائل به خود هواداران نیز بر میگردد که فضایی را در ورزشگاهها ایجاد کنند تا حضور بانوان در ورزشگاهها مستمر باشد. در خصوص رفتار اعضای تیمها و کادر فنی که گاهاً باعث ایجاد تنش در سکوها میشود نیز چهارچوبهایی را تعیین میکنیم تا در کانونهای هواداری باشگاهها ایجاد شود. تمامی نهادهایی که در بخش مدیریتی این موضوع نقش دارند باید با توجه به تفکیک نقشی که دارند هم سیاستگذار باشند و هم پاسخگو، تا مسیری که ایجاد خواهد شد به بهترین شکل ممکن مدیریت شود. اگر هر کدام از این نهادها نقشهای اجتماعی خود را به خوبی ایفا کنند هیچ مشکلی صورت نخواهد گرفت.
معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان در خصوص حمایت از المپین های خانم در المپیک ۲۰۲۴ پاریس گفت: اینکه گفته میشود که وزارت ورزش خواسته تا تعداد ورزشکاران خانم در المپیک کمتر از آقایان باشد، صحیح نیست و هر ورزشکار متناسب با مسابقاتی که داشته توانسته سهمیه المپیک را کسب کند. تربیت مربیان پایه و پرورش استعدادها و به کارگیری در ورزش کشور از اهداف ماست ما هر زمان که در آسیا بتوانیم سرآمد شویم در آن زمان میتوانیم به افقهای بالاتری مانند المپیک نیز فکر کنیم.
او افزود: طبق سیاستگذاری که مقام عالی وزارت ورزش و جوانان در سال ۱۴۰۳ گذاشتهاند، تأمین تجهیزات ورزشی یکی از مواردی که تا پیش از اعزام به المپیک نیز انجام میشود. رشتههایی مانند قایقرانی و تیراندازی نیاز به تجهیزات زیادی دارند و بیشترین تعداد سهمیههای المپیکی بانوان نیز در این دو رشته به دست آمده است. در سال ۱۴۰۲ تمامی تعهدات وزارت ورزش به فدراسیونها با توجه المپین بودن یا نبودن آن فدراسیون انجام شد و در سال ۱۴۰۳ و تا پیش از آغاز المپیک نیز این کار ادامه خواهد یافت. ما تا زمان برگزاری المپیک ۲۰۲۸ تصمیم گرفتهایم تا میزبانیهای بیشتری را در بخش بانوان داشته باشیم و در رشتههایی که کسب سهمیه المپیک بر اساس رنکینگ ورزشکاران خواهد بود، ما در آن رشتهها میزبانی بیشتری خواهیم داشت.
او خاطرنشان کرد: بر اساس دستورالعمل مصوب وزارت ورزش و جوانان پاداشهای دختران و پسران برابر خواهد بود و در کمیتههای المپیک و پارالمپیک نیز حمایتهای ویژهای از ورزشکاران با پیش بینی مدالآوری آنان صورت خواهد گرفت.