در سومین روز از جشنواره فجر چه خبر است؟
فیلمهای «رها»، «اسفند» و «بچه مردم» اگرچه روز سوم جشنواره فیلم فجر را از نظر کیفی تا حدی ارتقا دادند ولی هنوز جشنواره به شور و هیجان نیفتاده است.
به گزارش 24 آنلاین، یکشنبه ۱۴ بهمنماه یک روز دیگر از جشنواره چهل و سوم فیلم فجر در سینمای رسانه در مرکز همایشهای برج میلاد در فضایی نسبتا آرام ولی تا حدی شلوغ و با حضور مهمانها و چهرههای غیرسینمایی به پایان رسید. در این روز که با یاد آرشاک قوکاسیان و پرویز ربیعی، از هنرمندان عرصه دوبله آغاز شد چهار فیلم و نصفی به نمایش درآمدند که مخاطبانی با ردههای سنی گوناگون به تماشای آنها نشستند و در این گزارش مروری حاشیهای به این روز میشود.
*اولین فیلمی که در سانس نخست روز سوم جشنواره در سینمای رسانه به نمایش درآمد «رها» نام داشت که کارگردان آن با وجود سالها سابقه کار در سینما اولین فیلم خود را ساخته بود. این فیلم با بازی شهاب حسینی و غزل شاکری و همزمان در روز تولد شهاب حسینی رونمایی شد. تجربه مشترک بیشتر تماشاگران پس از تماشای این فیلم غم و تلخی زیاد بود که البته کارگردان تاکید داشت در فیلمش سیاهنمایی نکرده است.
* دومین فیلم این روز هم ساخته یک کارگردان اول بود که برخی اعضای هیئت انتخاب از او و فیلمش به خوبی یاد کرده بودند. محمود کریمی که خیلیها او را با صدایش در پشت دوربین برنامه خندوانه میشناسند در نخستین تجربه فیلمسازی خود «بچه مردم» را به جشنواره رسانده بود که با وجود روایتپردازی در سالهای پیش از جنگ و ابتدای آن قصه خود را در فضایی فانتزی و با خلق لحظات کمدی متفاوت به شیرینی روایت میکرد و بیشتر تماشاگران را با حال و احوالی خوب بدرقه کرد.
* «اسفند» به کارگردانی دانش اقباشاوی دیگر فیلمی بود که در روز سوم با تصویری از شهید علی هاشمی به نمایش درآمد. این فیلم با حضور خانواده شهید و برخی شخصیتهای نظامی و سیاسی رونمایی شد.
* فیلم بعدی «آبستن» نام داشت که مهمترین ویژگی آن شباهت قابل توجه به آثار شهرام مکری است؛ فیلمی که به صورت سکانس پلان ساخته شده و در مکانی نزدیک به یک تالاب در شمال کشور درامی ملتهب را روایت میکند.
* آخرین فیلم روز سوم جشنواره در بخش ویژه باید نمایش داده میشد که به دلایل فنی پخش آن تمام نشد. در سانس آخر جدول نمایش سینمای رسانه قرار بود مستند علی رویین تن به نام «آتش و گلستان» که روایتی از شهید ابراهیم هادی است به نمایش درآید ولی به دلیل همخوان نبودن صدا و تصویر فیلم، که گفته شد به خاطر سیستم فنی سالن نمایش است نیمه کاره ماند.
* تاکنون در بخش ویژه و خارج از مسابقه سه فیلم «رگهای آبی»، «صنم» و بخشی از «آتش و گلستان» به نمایش درآمده که هر سه از نظر کیفی قابل دفاع نبودند و برای بسیاری از خبرنگاران و منتقدان این پرسش به وجود آمده که به چه علت این فیلمها که بیشتر، محصول یک سال اخیر هم نیستند در جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمدند؟ آیا ضرورتی دارد که تمام شبهای بخش ویژه به هر قیمتی پر شود؟
* از بحث فیلمها که بگذریم به یکی از اتفاقهای قابل پیشبینی روزهای اخیر میرسیم؛ جایی که یک روز پیش از شروع جشنواره، تصویری از جلسه هیئت داوران با مدیران جشنواره منتشر شد و غیبت بهرام رادان در آن تصاویر به چشم آمد اما سرانجام پس از سه روز، نامه انصراف او به صورت رسمی منتشر شد که در آن اعلام کرده بود شرایط بازگشتش به کشور فراهم نشده است.
* با وجود انصراف بهرام رادان از هیئت داوری اعلام شده که دبیر جشنواره تصمیمی برای جایگزینی انتخاب یک جایگزین ندارد، این در حالی است که تعداد اعضای هیئت داوری به ۶ نفر رسیدند و معمولا تلاش شده این تعداد عدد زوج نباشد که در شمارش رأی داوریها مشکلی پیش نیاید.
* علی ربیعی (دستیار اجتماعی رئیسجمهور)، سیدضیا هاشمی (معاون فرهنگی اجتماعی معاون اول رئیس جمهور و عضو شورای پروانه ساخت آثار سینمایی)، محسن رضایی (عضو تشخیص مصلحت نظام)، رائد فریدزاده،(رییس سازمان سینمایی) و مهدی شفیعی (معاون توسعه مدیریت سازمان سینمایی) از مهمانها و مدیران حاضر در مقر جشنواره بودند که البته به جز آنها تعدادی کودک و خردسال هم در سالن نمایش فیلمها حضور داشتند.
* یکی از گلهمندیهای اهالی رسانه که در روزهای گذشته هم مطرح بود اعلام نشدن زمان شروع سانس فیلمها و نشستهای پرسش و پاسخ است که تاکنون در بیشتر مواقع با دقایقی تاخیر همراه بودند.
سالهای گذشته ساعت شروع فیلم و نشستها اطلاع رسانی میشد ولی در این چند روز بخش اطلاعات مرکز همایشهای برج میلاد تعطیل است!
* همزمان با آغاز بلیت فروشی فیلمهای جشنواره در استانها، فیلمهای سینمایی «شمال از جنوب غربی»، «موسی کلیمالله»، «آنتیک»، «صددام»، «تاکسیدرمی»، «رها»، «گوزنهای اتوبان»، «ناتوردشت»، «کفایت مذاکرات» و «زیبا صدایم کن» نیز در سومین روز جشنواره فجر در تهران به سانس فوقالعاده رسیدند.