کدخبر: ۲۶۰۰۰

قوانین با بروزرسانی، جامع، پویا و دارای ضمانت اجرایی می‌شوند

نشست اعضای کمیته حقوقی با تشکل‌های شاهد و ایثارگر، با حضور معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران، برگزار شد.

قوانین با بروزرسانی، جامع، پویا و دارای ضمانت اجرایی می‌شوند

به گزارش 24 آنلاین، دکتر رحیم نریمانی، مدیرکل دفتر تشکل‌های ایثارگری و مشارکت‌های مردمی در ابتدای این نشست، گفت: 
فلسفه برگزاری این نشست تاکید ریاست عالی بنیاد شهید و امور ایثارگران در خصوص بازنگری فرصت طلایی ایجاد شده برای بنیاد شهید و جامعه هدف است که قوانین را با یک نگاه جدید بروزرسانی کنیم تا قوانین جامع، پویا و دارای ضمانت اجرای مناسبی باشد.

وی افزود: این نشست نیز در راستای دستور ریاست عالی بنیاد شهید و امور ایثارگران جهت تصمیم سازی و هم‌اندیشی با تشکل‌ها و در رابطه با بند «ت» جز یک ماده ۳۱ قانون برنامه هفتم توسعه برگزار شد.

نریمانی با اشاره به اینکه باید به شاکله و اساس قانون جامع توجه شود و قوانینی که ضمانت اجرایی خوبی دارند حفظ و بقیه اصلاح شوند، اضافه کرد: در این کارگروه تمام تشکل‌ها شرکت داشته و مقرر شد نظرات تخصصی و مکتوب خود را تا یک ماه به معاونت حقوقی یا اداره کل تشکل‌ها ارسال کنند.

مجتبی قاسمی، معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در این نشست، گفت: بدون کمک نخبگان جامعه ایثارگری، بار سنگینی که قانون‌گذار در جز یک بند «ت» ماده ۳۱ قانون برنامه هفتم پیشرفت بر روی دوش دولت گذاشته را نمی‌توانیم به سرمنزل مقصود برسانیم، لذا حضور نخبگان ایثارگر و تشکل‌ها در دو سطح مشخص شده است.

وی خاطرنشان کرد: در حکم دکتر نریمانی به عنوان دبیر کارگروه حقوقی، تعامل و جمع‌آوری نظرات تخصصی جامعه ایثارگری ذکر شده است. ضمنا با دستور و تاکید ریاست عالی بنیاد شهید و امور ایثارگران، کمیته حقوقی تشکیل شده و این کمیته در کنار بند «ت» موضوعات حقوقی دیگری را نیز پیگیری و راهبری می‌کند.

قاسمی خاطرنشان کرد: در ماه‌های اخیر بحث حذف فهرست و قوانین نامعتبر را در دستور کار داشتیم که با مجلس و کمیسیون اجتماعی، اجماعی صورت گرفت و به غیر از ۶ ردیف از مجموع ۱۴۳ ردیف، بقیه موارد تصویب شد که از دستاوردهای کمیته حقوقی بنیاد شهید و امور ایثارگران بود.

معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران در خصوص بند «ت» و موضوع اصلاح و تجمیع قوانین، گفت: در کارگروه‌ها از تمام مراکزی که در موضوع ایثارگری دخیل هستند دعوت به حضور و همفکری شد؛ از جمله معاونت حقوقی قوه مجریه، سازمان برنامه و بودجه، قوه مقننه، دیوان عدالت اداری، ستاد کل نیروهای مسلح و همچنین صاحبنظران حوزه حقوقی ایثارگران و نیز معاونت‌های تخصصی بنیاد شهید و امور ایثارگران به ما در فرآیند اصلاح، کمک می‌کنند.

وی خطاب به تشکل‌های ایثارگری بیان کرد: همان‌طور که ما به لحاظ مسائل علمی به کمک شما نیاز داریم، شما هم به اعضای کمیته اعتماد و مساعدت کنید تا بتوانیم از مسیر درست و قانونی، مسائل را با تبادل نظر و تشریک مساعی به تصویب برسانیم.

قاسمی تاکید کرد: در هر جلسه ای که در کمیته حقوقی در رابطه با نظرات مکتوب تشکل‌ها بحث و بررسی شود، از تشکل مربوطه دعوت خواهیم کرد تا موارد اصلاحی و پیشنهادات خود را در جلسه دفاع کنند. اقدام دیگر این است که در این خصوص فقط نباید به تشکل‌های تهران بسنده کنیم، بلکه در مکاتبه با استان‌ها از نخبگان ایثارگر در سراسر کشور لازم است نهایت بهره‌برداری به عمل آید و استان‌ها در این راستا باید اقدام کنند. تلاش می‌کنیم تا در صورت حصول شرایط، نسخه اولیه پیش‌نویس اصلاح قوانین با مبنا قراردادن قانون جامع تا پایان سال در اختیار گیرد.

منبع: ايسنا
کدخبر: ۲۶۰۰۰
ارسال نظر