آغاز هفته فیلم چین در ایران
چهارمین هفته فیلم چین با نمایش فیلمی از چن کایگه کارگردان چینی در تهران آغاز شد.
به گزارش 24 آنلاین، به نقل از روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، چهارمین هفته فیلم چین با نمایش فیلمی از چن کایگه کارگردان چینی و برگزاری آیین افتتاحیه در حضور مدیران سینمایی، سفیر و هیات دیپلماتیک چین، جمعی از سینماگران ایرانی و همچنین علاقهمندان سینمای چین در بنیاد سینمایی فارابی افتتاح شد.
مجید زینالعابدین مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی با اشاره به ادراک مشترک مردم دنیا از زبان سینما گفت: سینما هنر صنعتی چند بعدی است که در آن علاوه بر تکنولوژی، ساختار هنری و وجوه اقتصادی از برجستگیهای نهفته در علوم انسانی نظیر جامعه شناسی، ادبیات، روانشناسی و سایر علوم نیز برخوردار است. بنابراین از طریق این زبان گسترده و مشترک میتوانیم ارتباطات جهانی گسترده داشته باشیم و با مردم دنیا صحبت کنیم.
زین العابدین گفت: باید در مسیری حرکت کنیم این رویدادهای مشترک به چرخههای کامل تولید مشترک تبدیل شود.
«زونگ پی وو» سفیر چین هم با اشاره به جوایز متعدد فیلم ها و کارگردانان ایرانی در جشنوارههایی مثل جشنواره پکن و شانگهای گفت: چین و ایران در بیانیه مشترک فرهنگی بر ایجاد پیوندهای دوستانه و مردمی به توافق رسیده اند و او در دوره ماموریتش در تهران برای گسترش این پیوندها تلاش می کند.
در ادامه این مراسم سون شیانگ هوی رئیس مرکز آرشیو ملی چین و چن گوو جشنواره شانگهای در پیامهای تصویری از ارتباط بیشتر سینماگران ۲ کشور استقبال کردند.
محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی نیز گفت: دیپلماسی هنری و سینمایی یکی از موثرترین ابزارهای ارتباط میان کشورهاست و خوشحالیم در این دوره فرصت برگزاری هفتههای فیلم متعددی از کشورهای مختلف در ایران و هفتههای فیلم ایران در سایر کشورها فراهم شد.
وی گفت: سینما به عنوان یک هنر خلاق و دراماتیک، تحریم ناپذیر است و به همین علت علی رغم فشارها و محدودیتهای متعددی که در سالهای اخیر علیه کشور عزیزمان اعمال شده، سینمای ایران همچنان با بالندگی و شکوه در محافل جهانی، جشنوارهها و رویدادهای فرهنگی و سینمایی بینالمللی درخشان ظاهر میشود و جا دارد از همه فیلمسازان داخلی برای تلاشهای هنرمندانه شان تقدیر و قدردانی کنم.
خزاعی با اشاره به ظرفیتهای اقتصاد سینما برای گسترس تعاملات سینمایی ابراز امیدواری کرد که مسئولان سینمایی چین ظرفیت گسترده سالنهای سینمایی این کشور را فراهم کنند تا علاوه بر حضور جشنوارهای، سینماگران ایرانی در اکران و اقتصاد سینمای چین هم حضور داشته باشند.
رئیس سازمان سینمایی عنوان کرد: در این دوره اولویت های اصلی ارتباطات بینالملل سینمای ایران با کشورهای هم کیش، هم آئین، هم زبان و همسو تعریف شد و این اولویت بندی موجب تقویت ارتباطات سینمایی ایران با کشورهای همسایه نیز شد. روابط فرهنگی، هنری و سینمایی ایران و چین نیز در این دوره توسعه یافت که به عنوان نمونه می توان از برگزاری رویدادهای سینمای ایران در چین و حضور فیلمهای سینمای ایران در جشنوارههای معتبر این کشور یاد کرد.
چهارمین هفته فیلم چین در تهران با امضای پوستر رسمی آن و نمایش فیلم «نبرد در دریاچه چانگجین» اثر چن کایگه کارگردان برجسته سینمای چین آغاز شد.
بر اساس برنامه ریزی معاونت بین الملل بنیاد سینمایی فارابی، فیلم های «نبرد در دریاچه چانگجین» ساخته چن کایگه، «چشم انداز زیبا» به کارگردانی میو ون، «کوهستان ابری» به کارگردانی لی جون، «صخره نوردان» ساخته ژانگ ییمو و پویانمایی «خرس های بونی: بازگشت به زمین» در چهارمین هفته چین از دوم تا ششم مهر در موزه سینما نمایش داده می شود.