مجتهدین برای ثبت نام در مجلس خبرگان احتیاط میکنند
کاندیدای انتخابات مجلس خبرگان رهبری گفت: سیره علما این است که خودشان پیشقدم نمیشوند در اموری مانند ثبت نام در انتخابات مجلس خبرگان و باید ازشان دعوت شود و اگر هم دعوتی صورت میگیرد از طرف جامعتین است که آنها هم افراد محدودی را دعوت میکنند و کسانی را دعوت میکنند که هم رای خودشان هستند
به گزارش پایگاه خبری 24، حجت الاسلام هادی صادقی در پاسخ به سوالی درباره اینکه چرا تعداد کمی برای ورود به مجلس خبرگان رهبری نامزد میشوند و خودشان را در معرض بررسی شورای نگهبان قرار میدهند، در حالی که طلاب و روحانیون بسیاری در حوزههای علمیه مشغول به تحصیل هستند و علمای بزرگی در حوزه حضور دارند،گفت: این موضوع چند علت و دلیل دارد. من نمیتوانم همه را عنوان کنم چون وقت میگیرد اما کوتاه چند مورد را عرض میکنم. نخست احتیاط برخی افراد است در اینکه در اینگونه میدانها وارد شوند. ما به حمدالله مجتهد زیادی در حوزههای علمیه و سراسر کشور داریم، ولی افراد احتیاط میکنند، بهخصوص این مورد در مجتهدین زیاد است و آنها احتیاط میکنند، این دلیل اول است.
وی افزود: دوم اینکه معمولا سیره علما این است که خودشان پیشقدم نمیشوند در این امور و باید ازشان دعوت شود و اگر هم دعوتی صورت میگیرد از طرف جامعتین است که آنها هم افراد محدودی را دعوت میکنند و کسانی را دعوت میکنند که هم رای خودشان هستند و همین موضوع سبب میشود که تعداد محدود شود.
صادقی تاکید کرد: سومین دلیل این است که تجربه نوع بررسیهای گذشته نشان میدهد که افراد نمیدانند قرار است به چه فضایی وارد شوند و چگونه ارزیابی شوند این کار را خیلی مشکل میکند و شاید عامل خیلی مهمی است و این برمیگردد به میزان شفافیت عملکرد ارزیابی ها و کسانیکه میخواهند صلاحیت داوطلبان را تعیین کنند.
کاندیدای انتخابات مجلس خبرگان گفت: تا وقتی این امر به شفافیت خیلی زیادی نرسد و عمومی نشود و خرد جمعی نتواند قضاوت کند که میتوان براساس این معیارها و این شاخصها افراد را سنجش کند، افراد به خودشان اجازه نمیدهند وارد شوند چون با خود میگویند:«اگر من وارد شوم، معلوم نیست او میخواهد مرا با چه شاخصهایی ارزیابی کند و بعد آیا مرا قبول کند یا نه و من چرا آبروی خود را در کف طبق اخلاص بگذارم و بعد هم آبرویم برود» چون پنهان هم نمیماند این چیزها و تا داوطلبان ثبتنام میکنند اخبارش پخش میشود.