واعظ آشتیانی: در دولت روحانی شدیدترین انتقادات را داشتم اما تایید صلاحیت شدم
یک فعال سیاسی اصولگرا گفت: دور قبلی انتخابات مجلس بنده داوطلب بودم و در حالی که شدیدترین انتقادات را نسبت به دولت روحانی داشتم اما صلاحیتم توسط هیئت اجرایی تأیید شد.
به گزارش پایگاه خبری 24، «ردصلاحیت» توسط هیئتهای اجرایی به دلیل انتقاد از عملکرد دولت سیزدهم، از جمله مواردی است که این روزها توسط نمایندگان ردصلاحیت شده حاضر در مجلس مطرح میشود.
در واکنش به چنین اقداماتی امیر رضا واعظ آشتیانی از جمله فعالان سیاسی اصولگرا معتقد است که اگر واقعاً افراد به دلیل انتقاد از دولت ردصلاحیت نشدند خود دولت به قضیه ردصلاحیتها ورود پیدا کند و از این طریق شائبه ردصلاحیتها به دلیل انتقاد از عملکرد دولت را پاک کند.
ادامه گفتگوی امیررضا واعظ آشتیانی را میخوانید:
******
*آقای واعظ آشتیانی! ردصلاحیتهای صورت گرفته توسط هیئتهای اجرایی واکنشهای فراوانی را به دنبال داشت، ارزیابی شما از عملکرد هیئتهای مذکور به چه صورت است؟
اگر هیئتهای اجرایی مُر قانون را ملاک قرار دادند که در این شرایط با توجه به مر قانون نباید نسبت به اصلاحطلب، اصولگرا یا جناحهای دیگر تفاوتی قائل شد اما اگر قرار باشد به جای مر در احراز صلاحیتها قانون اعمال سلیقه صورت بگیرد، این امر پسندیده نیست چراکه بحث امروز این است که به دنبال انتخابات حداکثری و حضور پر شور مردم پای صندوقهای رأی هستیم کما اینکه مقام معظم رهبری نیز به این نکته تأکید کردند.
لذا متصدیان و تصمیمگیران در حوزه تایید صلاحیتها باید به گونهای اقدام کنند که مر قانون را مدنظر قرار دهند اینکه بخواهند نگاه جناحی نسبت به احراز صلاحیتها داشته باشند، قطعاً میتواند چالشهایی را به همراه داشته باشد. از اینرو بنده امیدوار هستم که تصمیمات و حتی گفتمانها به صورتی باشند که نشانههای امید، بهتر شدن شرایط و اینکه به دنبال انتخابات رقابتی هستیم، مشاهده شود.
البته این سخن بنده به این معنا نیست افرادی که احیانا از نظر قانون مشکل دارند، تایید صلاحیت شوند. افرادی که نمیتوانند توسط قانون تایید شوند نباید اعتراضی داشته باشند چراکه قانون در حال اجرا شدن است منتها قانون وجه المصالحه قرار نگیرد که به نحوی برخورد شود حقی از کسی ضایع شود و منجر به این شود که تصور کنند یک جناح خاص میخواهد حضور داشته باشد.
*گفته میشود در انتخابات مجلس سیزدهم هیئتهای اجرایی در زمینه احراز صلاحیتها وارد اختیارات شورای نگهبان شدند، نظر شما در این مورد چیست؟
بنده بر این باور هستم که دولت باید نسبت به قضیه ردصلاحیتها ورود پیدا کند و به صورت موردی برخی از شهرها را به عنوان نمونه مورد ارزیابی قرار دهد و مشاهده کند که در ارزیابیها ملاک برای احراز صلاحیتها مر قانون بوده یا خیر.
چراکه ۴۳ سال از عمر بنده در انقلاب اسلامی سپری شده و در این سالها این حجم از ردصلاحیتها توسط هیئتهای اجرایی را کمتر مشاهده کرده بودم اما در عین حال مدعی هستند که در نحوه احراز صلاحیتها مر قانون را ملاک قرار دادند که اگر چنین باشد جای اعتراضی باقی نمیماند ولی در هر صورت بنده به دولت رئیسی پیشنهاد میکنم که طبق قانون چند مورد از احراز صلاحیتها را بررسی کند.
البته این در شرایطی است که قانون چنین اجازهای را به دولت بدهد به این دلیل که هیئتهای اجرایی ترکیبی از چند شخصیت حقوقی و حقیقی هستند. اما در هر صورت این موضوع را مورد بررسی قرار دهند و اگر احیانا موردی وجود دارد که اجحافی در حق کسی صورت گرفته، رسیدگی شود.