کدخبر: ۸۴۶۸

رقیبِ رئیسی تنها ماند، جامعه مدرسین سکوت کرد/ ۷۱ «کاندیدایِ مشترک» جامعتین در انتخابات‌خبرگان

از میان ۱۴۴ کاندیدای ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری که توسط شورای نگهبان صلاحیتشان تایید شد، ۱۰۵ نفر در لیست جامعتین قرار گرفته اند و ۳۹ نفر دیگر مستقل وارد گود انتخابات شده اند.

رقیبِ رئیسی تنها ماند، جامعه مدرسین سکوت کرد/ ۷۱ «کاندیدایِ مشترک» جامعتین در انتخابات‌خبرگان

به گزارش پایگاه خبری 24، گرچه این روزها بیش از همه بحث انتخابات مجلس دوازدهم داغ است اما ۱۱ اسفندماه که برسد، باید علاوه بر تعیین تکلیف کرسی های مجلس دوازدهم، تکلیف ۸۸ کرسی مجلس خبرگان ششم نیز مشخص شود؛ انتخاباتی با ۱۴۴ کاندیدا.

بعد از اعلام اسامی نهایی کاندیداهای مجلس خبرگان، به سنت هر انتخابات خبرگان اینبار نیز چشم ها به تشکل های روحانی اصولگرا و اصلاح طلب دوخته شده بود تا لیست های انتخاباتی را منتشر کنند. گرچه دو تشکل اصلاح طلب مجمع روحانیون مبارز و مجمع محققین و مدرسین تا این لحظه سکوت اختیار کرده اند و لیستی اصلاح طلبانه معطوف به این انتخابات منتشر نشده است اما دو تشکل اصولگرای جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین ابتدا لیست تهران و به فاصله ای کوتاه لیست کاندیداهای خود در کل کشور را منتشر کردند.

اشتراک و افتراق لیست جامعتین در استان تهران

بررسی لیست ۱۶ نفره منتشر شده توسط جامعه روحانیت و جامعه مدرسین در حوزه انتخابیه استان تهران، نشان داد این دو تشکل اصولگرا برخلاف دوره قبل که فقط در یک کاندیدا افتراق نظر داشتند، در این دوره بر روی نام ۵ کاندیدا به توافق نرسیده اند.

۱۱ کاندیدا به نام های محمد علی موحدی کرمانی، علیرضا اعرافی، سیدمحمد علی موسوی جزائری، قربانعلی دری نجف آبادی، حسینعلی سعدی، غلامعلی صفایی، محسن قمی، محمود محمدی عراقی، غلامرضا مصباحی مقدم، علی مومن پور و غلامعلی نعیم آبادی در لیست جامعیتن مشترک هستند.

۵ کاندیدای باقی مانده محل افتراق نظر جامعتین بوده و آقایان علی رازینی، محسن اسماعیلی، هادی صادقی، حمید حوالی شهریاری و مصطفی پورمحمدی در لیست جامعه روحانیت آمده اند و در لیست جامعه مدرسین هم اسامی آقایان احمد دانش زاده مؤمن، محمود رجبی، سعید صلح میرزائی، محمدرضا ناصری و عبدالجواد ابراهیمی‌فر دیده می شود.

۷۱ کاندیدای مشترک در لیست جامعتین

پس از اعلام لیست کاندیداهای مورد حمایت دو تشکل روحانی تهران نشین و قم نشین در تهران، لیست کاندیداهای جامعه روحانیت و جامعه مدرسین در سراسر کشور نیز رونمایی شد. جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ۲۵ بهمن ماه بعد از اعلام لیست تهران، بلافاصله لیست خود در دیگر استان های باقی مانده را اعلام کرد و جامعه روحانیت مبارز نیز ۲ روز بعد یعنی در ۲۷ بهمن ماه لیست سراسری خود را منتشر کرد.

بررسی فهرست های منتشر شده از سوی جامعتین نشان می دهد که جامعه مدرسین و جامعه روحانیت در ۷۱ کاندیدا از میان ۱۴۴ داوطلب تایید صلاحیت شده ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری توسط شورای نگهبان در سراسر کشور، اشتراک نظر دارند.

علاوه بر لیست مشترک استان تهران که به آن اشاره شد، کاندیداهای مشترک جامعتین در دیگر استان ها عبارتند از؛

آقایان محمد تقی پورمحمدی، سید محمد علی آل هاشم، جواد حاجی زاده کلجاهی، علی ملکوتی و سیدباقر سیدی بنابی از آذربایجان شرقی؛ عسکر دیرباز، میرعلی اکبر قریشی و جواد مجتهد شبستری از آذربایجان غربی؛ سیدحسن عاملی کلخوران از اردبیل؛ سیدسعید حسینی، سید یوسف طباطبائی نژاد، مرتضی مقتدایی و سید ابوالحسن مهدوی از اصفهان؛ سیدهاشم حسینی بوشهری از بوشهر؛ سید ابراهیم رئیسی از خراسان جنوبی؛ سیدمجتبی حسینی، سیداحمد حسینی خراسانی، حسن عالمی، سیداحمد علم الهدی، سید محمدرضا مدرسی مصلی از خراسان رضوی؛ غلامرضا فیاضی از خراسان شمالی؛ سیدمحمدعلی بلادیان بهبهان پور، محسن حیدری آل کثیری، سیدعلی شفیعی، عباس کعبی نسب و مجید مقامی از خوزستان؛ اسمعیل نوری از زنجان؛ سیدمحمدمهدی میرباقری از سمنان؛ احمد احمدی تبار و علی احمد سلامی از سیستان و بلوچستان؛ احمدبهشتی، علیرضا پیروزمند، لطف الله دژکام، علی اکبر کلانتری و سیدمحمدعلی مدرسی طباطبایی از فارس؛ علی اسلامی از قزوین؛ سیدمحمد سعیدی گلپایگانی از قم؛ فائق رستمی و سیدمحمدکاظم موسوی نسب از کردستان؛ سیداحمد خاتمی، احمد شیخ بهائی و امان الله علیمرادی از کرمان؛ مهدی خطیبی و مصطفی علماء از کرمانشاه؛ سید شریف الدین ملک حسینی از کهکیلیویه و بویراحمد؛ سیدمحسن طاهری، عبدالهادی مرتضوی شاهرودی از گلستان؛ سیدعلی حسینی اشکوری، رضا رمضانی و رسول فلاحتی از گیلان؛ هاشم نیازی از لرستان؛ صادق آملی لاریجانی، محمدباقر محمدی لائینی و علی معلمی از مازندران؛ علی عباسی و محسن محمدی عراقی(اراکی) از مرکزی؛ محسن ابراهیمی از هرمزگان؛ حبیب الله شعبانی موثقی و سیدمصطفی موسوی فراز از همدان و همچنین ابوالقاسم وافی از استان یزد.

کاندیداهای افتراقی در لیست سراسری جامعتین

از سوی دیگر، جامعتین بر روی برخی کاندیدا ها به توافق نرسیده اند؛ چنانچه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم علاوه بر ۷۱ کاندیدایی که با جامعه روحانیت مبارز بر روی آنها اشتراک دارند، ۱۵ کاندیدای دیگر را نیز در لیست مورد حمایت خود جا داده است که عبارتند از؛ سیدحسن عابدیان کلخوران از اردبیل؛ عبدالمحمود عبداللهی از اصفهان؛ سیدمحمد سعیدی گلپایگانی از ایلام؛ احمد دانش زاده مؤمن، محمود رجبی، سعید صلح میرزائی، محمدرضا ناصری و عبدالجواد ابراهیمی‌فر از تهران؛ علیرضا اسلامیان از چهارمحال بختیاری؛ غلامرضا مغیسه از خراسان رضوی؛ حسین رفیعی از خوزستان؛ مجید تلخابی از قزوین؛ احمدعلی یوسفی از گیلان؛ مهدی سلیمانی تبار از لرستان و سیدرحیم توکل از استان مازندران کاندیداهای مورد افتراق جامعه مدرسین با روحانیت مبارز هستند.

جامعه روحانیت نیز علاوه بر ۷۱ کاندیدای اشتراکی با جامعه مدرسین، ۱۹ کاندیدای دیگر را مورد حمایت قرار داده که عبارتند از؛ یدالله صفری از اردبیل؛ عبدالامیر خطاط از اصفهان؛ حسین ردائی و محسن کازرون از البرز؛ وعد مرادبیگی از ایلام؛ علی رازینی، محسن اسماعیلی، هادی صادقی، حمید حوالی شهریاری و مصطفی پورمحمدی از تهران؛ عبدالله کیوانی هفشجانی از چهارمحال بختیاری؛ سیدعلیرضا صدرحسینی از خراسان رضوی؛ سیدابوالحسن حسن زاده از خوزستان؛ حسین مظفری از قزوین؛ محمود ابن الخیاط از کردستان؛ علی کاظمی از گیلان؛ احمد مبلغی از لرستان؛ سیدصادق پیش نمازی از مازندران و غیاث الدین طه محمدی از استان همدان.

* در جدول زیر لیست سراسری جامعتین در انتخابات خبرگان رهبری و افتراق و اشتراک آنها را آمده است؛

 

لیست جامعتین

سکوت جامعه مدرسین در یک استان

نکته قابل توجه در لیست های اعلام شده سکوت جامعه مدرسین درباره کاندیداهای استان البرز بوده است آنهم درحالیکه جامعه روحانیت دو کاندیدا برای این استان معرفی کرده است و البته یک کاندیدا نیز مستقل در این انتخابات حضور دارد.

در استان های ایلام و چهار محال و بختیاری که هر کدام یک کرسی در مجلس خبرگان دارند، نیز هر کدام کاندیداهای جدا دارند و اشتراک نظری شکل نگرفته است. در این دو استان نیز دو کاندیدای مستقل حضور دارند.

حضور ۳۹ کاندیدای مستقل در انتخابات ششم مجلس خبرگان

علاوه بر ۱۰۵ کاندیدایی که در لیست جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم قرار گرفته اند، ۳۹ داوطلب دیگر نیز هستند که مستقل وارد گود رقابت در انتخابات شده اند.

این نامزدهای مستقل عبارتند از؛

سیدمحمد واعظ موسوی از آذربایجان شرقی؛ محمدحسین بیاتی از آذربایجان غربی؛ حمید الهی دوست، مصطفی حسناتی نجف آبادی، مرتضی خوشنویس زاده اصفهانی، محمد عمومی و سیدمحمدعلی فقیهی از اصفهان؛ محمدرضا فلاح تفتی از البرز؛ عباس شاه رفعتی از ایلام؛ عبدالرسول قاسم کجائی از بوشهر؛ مهدی برزگر، احمد خوانساری، علی رحمانی فرد، علی قریب دوست و سیدصادق محمدی از تهران؛ منصور مظاهری کرونی از چهارمحال بختیاری؛ سیدحسن روحبخش از خراسان جنوبی؛ علی محمدی از خراسان رضوی؛ علی اسلامی فر از خراسان شمالی؛ امیررضا هدائی از خوزستان؛ جواد جعفری از زنجان؛ محسن فقیهی سرشکی از سمنان؛ عبدالرحمن عارفی از سیستان و بلوچستان؛ سیدعلیرضا دانا از فارس؛ محمد احمدوند و سیدمحمد نجفی سزدی از قم؛ اقبال بهمنی از کردستان؛ محمد بهرامی خوشکار، سید محمد باقر خرازی و احمد کوثری از کرمان؛ امان نریمانی از کرمانشاه؛ محمد هادی رحیمی صادق از کهکیلویه و بویراحمد؛ کمال غراوی از گلستان؛ محمد حسن کلی شیردار از گیلان؛ کاظم سپاسی آشتیانی از مرکزی؛ محمد ابراهیمی و سیدناصر محمدی هنزائی از هرمزگان و سید محمود رضا محصل همدانی و نیز سید محمد حسینی نسب از استان یزد بوده اند.

رقیب رئیسی تنها ماند/ ۵ استان کاندیدای مستقل ندارند

نکته قابل توجه در این اسامی عدم حمایت جامعتین از تنها رقیب رئیسی در این انتخابات است. روحبخش که در دور دوم اعلام اسامی تایید صلاحیت شدگان در لیست کاندیداها قرار گرفت خودش نیز البته اذعان کرده که رأی نخواهد آورد و حضورش تنها برای خالی نبودن این حوزه از کاندیدای دوم است.

در استان های همدان، مازندران، لرستان، قزوین و اردبیل نیز کاندیدای مستقلی وجود ندارد و همه کاندیداها وارد لیست های انتخاباتی شده اند.

* در جدول زیر لیست مستقلین انتخابات مجلس ششم خبرگان رهبری را مشاهده می کنید؛

IMG_4515

منبع: خبر آنلاین
کدخبر: ۸۴۶۸
ارسال نظر