فیروزآبادی: فیلترهایی که صورت گرفته، زاییده شرایط امنیتی و اجتماعی کشور بوده
دبیر سابق شورای عالی فضای مجازی گفت: به طور مثال، در شورایعالی فضای مجازی تلاش کردیم تا از انجام شکایت یا درخواست از یک پلفترم به صورت فردی، جلوگیری کنیم و یک امر ملی تلقی شود. فیلترهایی هم که صورت گرفته، بیشتر زاییده شرایط امنیتی و اجتماعی کشور بود که اتخاذ شد.
به گزارش 24 آنلاین، سید ابوالحسن فیروزآبادی با بیان اینکه یکی از بزرگترین اتفاقات در آن دوره ای که من مسئولیت داشتم، فیلترینگ نبوده و کارهای بزرگ و نهادسازی های موثری در کشور صورت گرفت، بیان کرد: در حوزه شبکه ملی اطلاعات و تعیین و تکلیف بسیاری از ماموریت ها و تقسیم کارها، در دوره ما این اتفاقات افتاده است اما هیچ کدام از سایت ها یا پلتفرم های فیلتر شده با مصوبه شورای عالی فضای مجازی نبوده است. شورایعالی فضای مجازی در تلاش بوده تا این کار سازمان داشته باشد و بر اساس یک صلاحیت ها و شرایطی صورت بگیرد.
وی ادامه داد: به طور مثال، در شورایعالی فضای مجازی تلاش کردیم تا از انجام شکایت یا درخواست از یک پلفترم به صورت فردی، جلوگیری کنیم و یک امر ملی تلقی شود. فیلترهایی هم که صورت گرفته، بیشتر زاییده شرایط امنیتی و اجتماعی کشور بود که اتخاذ شد. این حادثه که صورت گرفت، قطع اینترنت و فیلترینگ پلتفرم ها به صورت موقت بود اما یک مقداری فراموش شد که باید باز شوند. یا اگر موانع مرتفع شد، استفاده مجدد از آن در اختیار قرار بگیرد.
فیروزآبادی با اشاره به موافقان فیلترینگ گفت: برخی از هواداران بسته شدن پلتفرم ها نیز این دیدگاه را داشتند که پلتفرم های داخلی را به یک سطح از ضریب نفوذ اجتماعی برسانیم. الحمدالله الان پلتفرم های ایرانی خوبی داریم که مورد استفاده قرار گرفته و جایگاه خودشان را پیدا کردند. قشر جوان از روبیکا بیشتر استفاده می کند. افرادی که دارای کسب و کار هستند از بله استفاده می کنند و پلتفرمی هم داریم که مورد استفاده افراد مذهبی است.
وی افزود: من فکر می کنم به یک سطح از پایداری رسیده ایم که اگر بخواهیم برخی از پلتفرم ها را باز کنیم، نگران نباشیم که حالت انحصاری در کشور داشته باشند و شئونات و مقدرات کشور را بتوانند رعایت کنند.
دبیر سابق شورایعالی فضای مجازی درباره رفع فیلترینگ دو پلتفرم واتسآپ و گوگل پلی گفت: مطالعاتی در یک مجموعه در شورایعالی فضای مجازی با همکاری وزارت ارتباطات صورت گرفته بود و انتخابات درستی هم بود. باز بودن گوگل پلی به بخشی از سالم سازی فنی کشور کمک می کند و باعث افزایش کیفیت اینترنت خواهد شد. واتسآپ یک پلتفرم ارتباطاتی است که مردم به عنوان یک قابلیت از آن می توانند استفاده کنند.
وی با اشاره به مصاحبه خود با خبرآنلاین، درباره اینکه واتس آپ و گوگل پلی شرطی را نپذیرفتهاند، گفت: دیگران هم از مقامات رسمی گفتند که شروطی در کار نبوده است. تا به آنجایی که بنده اطلاع دارم، شرط و شروطی نبوده است.