در جلسه غیرعلنی فرمانده سپاه با نمایندگان مجلس چه گذشت؟
نایب رئیس کمیسیون اصل نود مجلس گفت: هیچ گونه اختلافی میان میدان و دیپلماسی در قضیه تحولات سوریه نبود و این یک حسن است. جلسات نشان داد که میدان و دیپلماسی کاملا با هم هماهنگ عمل میکنند و این جای شکر دارد.
به گزارش 24 آنلاین، حسینعلی حاجیدلیگانی با اشاره به جلسات غیرعلنی مجلس، گفت: «هنوز برای تجزیه و تحلیل اتفاقی که در سوریه افتاده شاید زود باشد و باید یک مقدار بیشتر بدانیم. اما آنچه آقایان آمدند و توضیح دادند حاکی از این بود که اطلاع داشتند که چنین آموزشها و تهییج نیرو در حال به وجود آمدن است، اما اینکه ارتش سوریه در زمان کوتاهی تسلیم شود را هیچ کس باورش نمیشد.»
او ادامه داد: «اتفاقاتی که بعد از تسلیم شدن ارتش سوریه رخ داد، نشان میدهد که هزینه تسلیم شدن چقدر بالا است. چون ارتش سوریه که سالیان سال حقوق گرفته بود و صدها میلیارد دلار تسلیحات و هواپیماهای مدرن برای دفاع از این کشور خریداری و تامین کرده بود، امروز مشاهده میکند که همه این تسلیحات از سوی رژیم صهیونیستی بمباران میشود و هیچ کس در دنیا صدایش درنمیآید. به هر حال اینها هزینه تسلیم شدن اینچنینی است که کشور سوریه میپردازد. از سوی دیگر تانکهای رژیم صهیونیستی تا ۴۰ کیلومتری دمشق آمده است و کشورهای عربی با وجودی که سوریه یک کشوری عربی است، صدایشان در نمیآید و کاری هم انجام نمیدهند.»
نایب رئیس کمیسیون اصل نود مجلس خاطرنشان کرد: «در این سالها ایران به خاطر خدماتی که بشار و به خصوص پدرش در زمان جنگ تحمیلی داشتند و یک تنه از کشورهای عربی جدا شدند و از ایران حمایت کردند، مدتی حمایتهای معنوی و نظامی از سوریه داشت. اما ترکیه در این زمینه باید پاسخگو باشد؟»
حاجیدلیگانی به جمعبندی جلسات غیرعلنی مجلس اشاره و تاکید کرد: «بالاخره این اتفاقات افتاده، ولی ما باید تا جایی که میتوانیم اشرافمان را نسبت به مسائل منطقه بیشتر کرده و توجه کنیم که نهضتهایی که در منطقه ایجاد شدند و جبهه مقاومتی که ایجاد شده هر کدام در جایگاه خودشان بتوانند اقدام کنند. علاوه بر اینکه حمایتهای ما از جبهه مقاومت ادامه پیدا میکند، آنها هم باید بتوانند خودشان از ابعادی که لازم است خوداتکا باشند و هم خودشان را تقویت کنند.»
او با اشاره به جلسات مجلس با وزیر و فرمانده سپاه در خصوص برنامه جمهوری اسلامی ایران در خصوص تحولات اخیر سوریه نیز تصریح کرد: «هیچ گونه اختلافی میان میدان و دیپلماسی در قضیه تحولات سوریه نبود و این یک حسن است. جلسات نشان داد که میدان و دیپلماسی کاملا با هم هماهنگ عمل میکنند و این جای شکر دارد. همچنین دیدیم که برای آینده نیز در حال بررسی و برآورد هستند تا بتوانند مسائل منطقه را رصد کنند و آمادگیهای لازم صورت بگیرد.»
این نماینده مجلس در مورد احتمال مذاکره جمهوری اسلامی ایران با گروههای مسلح حاکم بر سوریه، اظهار کرد: «اینطور نیست که بگوییم جمهوری اسلامی ایران وارد مذاکره میشود، اما ارتباطات باید همیشه حفظ شود و کانالهای ارتباطی باید برای انتقال برخی از مسائل وجود داشته باشد. بر همین اساس به نظر میرسد کانالهایی باشد که مسائل منتقل شود. نمیتواند کانالهایی وجود نداشته باشد. در دنیای امروز با دشمن هم ممکن است کانالهای ارتباطی داشته باشیم یعنی شماره تلفن یا شماره کانالش را داشته باشیم.»