اسلامی خطاب به اتحادیه اروپا: قطعنامه صادر کنید اقدام متقابل میکنیم
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: صدور هرگونه قطعنامهای علیه برنامه هستهای ایران این حق را برای ما ایجاد میکند که اقدام متقابل داشته باشیم.
به گزارش 24 آنلاین، «محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی روز پنجشنبه و پس از گفتوگو با یکدیگر در تهران، در یک کنفرانس خبری مشترک کردند.
اسلامی در ابتدای این کنفرانس خبری گفت: تعاملات ایران و آژانس در چارچوب پادمان و انپیتی، پیوسته و برقرار بوده و این امر را سازمان انرژی اتمی ایران را با اهتمام ویژه انجام میدهد. تماسها و رفتوآمدها بین ما و آقای گروسی همواره موثر و سازنده بوده است و امروز هم گفتوگوهای سازندهای داشتیم. دیدار امروز با آقای گروسی در این مقطع زمانی که نظام استکباری بدون قید و شرط از جنایات جنگی و نسلکشی توسط رژیم صهیونیستی حمایت میکند، اهمیت فوقالعادهای دارد.
او با بیان این که «مذاکرات ما در این مقطع مهم است»، در بخشی دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اقدامات رژیم صهیونیستی در زیر سوال بردن اعتبار نهادهای بینالمللی گفت: در پی این اقدامات، اعتبار سازمانهای بینالمللی در حال خدشهدار شدن است و سازمان ملل و سازمانهای وابسته باید با انجام مسوولیت خود در این زمینه نقشآفرین باشند و کمک کنیم که این جریان نتواند با صدور قطعنامه، روابط ایران و آژانس را تحت تاثیر قرار دهد.
اسلامی گفت: ما مکرراً اعلام کردیم که هرگونه اقدام مداخلهجویانه در امور هستهای ایران حتماً با اقدامات متقابل و بدون درنگ ایران مواجه میشود.
او با اشاره به برخی از فشارهای سیاسی در مورد برنامه هستهای صلحآمیز ایران تاکید کرد: برنامههای هستهای ایران تحت این فشارها قرار نمیگیرد و ما برنامه هستهای صلحآمیز خود را در چارچوب منافع ملی خود ادامه میدهیم.
اسلامی تاکید کرد: صدور هرگونه قطعنامهای علیه برنامه هستهای ایران این حق را برای ما ایجاد میکند که اقدام متقابل داشته باشیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی در این نشست در پاسخ به سوالی در ارتباط با احتمال صدور قطعنامه علیه ایران در نشست آتی شورای حکام با فشار برخی از کشورهای غربی گفت: همانطور که گفتم اگر آنها مسیر تقابل و صدور قطعنامه مداخلهجویانه و اخلال در برنامه هستهای ایران را در پیش بگیرند، ایران بیدرنگ و به صورت متقابل پاسخ میدهد و ما اقدامات لازم را انجام میدهیم.
او با بیان اینکه «ایران همواره با حسن نیت مسیر تعامل را طی کرده است»، گفت: این ایران بود که توافق برجام را به صورت یکجانبه اجرا کرد و یک سال و نیم تمام تعهدات برجامی خود را انجام داد در صورتی که طرف مقابل به تعهدات خود عمل نکرد، از معاهده خارج شد و تحریمها علیه ایران را تشدید کرد.
این مقام ایرانی تصریح کرد: صحنه و وضعیت کاملاً مشخص است و موضع ایران بارها اعلام شده است که اگر آنها مسیر تعامل را در پیش بگیرند ایران همواره مسیر تعامل را در پیش گرفته و به این مسیر ادامه میدهد ولی اگر آنها مسیر دیگری را در پیش بگیرند ما در چهارچوب منافع خود تصمیمات مقتضی را میگیریم.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در پاسخ به سوالی درباره اینکه قبل از سفر به ایران از متزلزلشدن فضا درباره برنامه هستهای ایران سخن گفته بود و منظور او از این اظهارنظر چیست و همچنین مدیریت تنشهای سیاسی احتمالی با روی کار آمدن ترامپ، گفت: با توجه به تنشهای بینالمللی، فضا برای دیپلماسی کوچک شده، پس در این شرایط وظیفه من است که راهحلهای فنی منصفانه را پیدا کنیم که تنشها افزایش پیدا نکند. سیاستها و تصمیمات، نتایج شرایط هستند و ما در این شرایط میتوانیم گامهای عملی را برداریم که به دولت جدید آمریکا و جامعه بینالملل نشان دهد که ما میتوانیم بر روشی تفاهم کنیم، شفافسازی کنیم و راهحل ارائه دهیم و بر مبنای این راهحل، پیشرفت وجود خواهد داشت.
اسلامی گفت: وجه تفاوتی که بین ایران و دیگر کشورها در بحث هستهای است، بهانهای بوده که بر مبنای آن بهانه، ایران تحت تحریمهای شدید و به قول خودشان، تحریمهای فلجکننده بوده است. وقتی شما تحت تحریم هستید کشورهایی که میتوانند با شما همکاری کنند، این کار را انجام نمیدهند و ایران با تحقیقات درون زا توانسته خود را به این تراز برساند.
او تاکید کرد: رسیدن به این تراز و قابلیت برای کشورهایی که با منافع ما ناسازگاری نشان میدهند، پذیرفته شدنی نیست و به همین دلیل شروع به ابهامزایی و پروندهسازی میکنند و در ۲۰ سال گذشته شاهد این روند بودهایم.
اسلامی در پایان گفت: آنها برای مقابله با این برنامه تلاش کردند که از طریق آژانس به ایران فشار بیاورند، از طرف دیگر ترور دانشمندان هستهای، انفجار و خرابکاری صنعتی در ۲۰ سال گذشته رخ داده است. از ۲۰ سال پیش با خرابکاری صنعتی مواجه بودیم، آنها همه این اقدامات را انجام دادند که ایران به این ظرفیت نرسد ولی با حمایت همه عزیزانی که در کشور تلاش کردند، به خصوص جوانان و دانشمندانمان، امروز این حقیقت برای دنیا و آژانس ثابت شده که ایران صاحب فناوری است و این دانش متعلق به خودش است و آن را عاریه نگرفته و تحت نظارت آژانس همه فعالیتها صورت میگیرد.