کدخبر: ۲۲۴۷۰

برابری میان مردم خصلت مهم امام علی (ع) بود

رئیس موسسه گفت‌وگوی ادیان با اشاره به اینکه برابری میان مردم خصلت مهم دیگر امام علی علیه السلام بود، گفت: ایشان مردم را دو دسته می داند و معتقد است مردم یا با هم برادر دینی هستند یا در خلقت برابرند، برای همین وقتی ایشان در جایگاه خلیفه قرار گرفت دین و ایمان و علایق افراد را عامل تفرقه نمی دانست و فارغ از تقابل ها، پدرانه با مردم رفتار می کرد.

برابری میان مردم خصلت مهم امام علی (ع) بود

به گزارش 24 آنلاین، حجت الاسلام و المسلمین سید محمدعلی ابطحی با بیان اینکه دو عنوان بسیار پررنگ و سرشاخه در زندگی امام علی علیه السلام دیده می شود، اظهار داشت: یکی مسئله عدالت خواهی است که تقریبا بلندترین و رساترین شعار ایشان بود و برای آن خیلی هم هزینه داد.

وی افزود: در واقع اگر امام در عدالتخواهی کمی تسامح می کرد می توانست بسیاری از فضاها و مقامات آن روز را تصاحب کند و خانه نشین نشود.

حجت الاسلام ابطحی با اشاره به اینکه اجرای عدالت یک ویژگی میان فردی نیست، تاکید کرد: اجرای این مهم در دل جامعه و میان مردم است که معنا می‌ یابد، ایشان هر نگاه و نظریه ای که داشت با پیوست عدالت همراه بود.

رئیس موسسه گفت‌وگوی ادیان یکی دیگر از ویژگی های امام در مردم داری را مهربانی ایشان دانست و افزود: امام علی علیه السلام تنها با تکیه به ابهت و قدرت و قوت نبود که با مردم رفتار می کرد، اخلاق و رفتار ایشان آمیخته با مهربانی و مهرورزی بود. نمونه آن را در رسیدگی به خانواده های مستضعف می توان یاد کرد.

وی در ادامه گفت: ایشان اهل گذشت بود و با وجود اینکه خلیفه بود اما در جلسه دادگاه نیز شرکت می کرد.

حجت الاسلام ابطحی افزود: اجرای عدالت و دارا بودن قدرت و ابهت به تنهایی برای جامعه کارساز نیست و تسامح و مهربانی لازمه ارتباط با مردم و مردم داری است. وقتی این صفات در کنار هم قرار می گیرند نتیجه آن، کسی به نام علی ابن ابی طالب می شود.

وی با اشاره به اینکه برابری میان مردم خصلت مهم دیگر امام علی علیه السلام بود، اظهار داشت: ایشان مردم را دو دسته می داند و معتقد است مردم یا با هم برادر دینی هستند یا در خلقت برابرند، برای همین وقتی ایشان در جایگاه خلیفه قرار گرفت دین و ایمان و علایق افراد را عامل تفرقه نمی دانست و فارغ از تقابل ها، پدرانه با مردم رفتار می کرد.

منبع: مبلغ
کدخبر: ۲۲۴۷۰
ارسال نظر