محمدجواد لاریجانی: پروژه بیحجابی قویتر از زمان رضاخان درحال انجام است
رئیس پژوهشگاه دانشهای بنیادی گفت: الان هم پروژه ترویج بی حجابی بسیار قوی تر از زمان رضا خان در حال انجام است، و نباید ساده لوحانه به این موضوع نگاه می کنیم.
به گزاش 24 آنلاین، صبح امروز دوشنبه ۱۵ مرداد ماه نشست مبانی حقوق بشر اسلامی و غربی از اندیشه تا عمل در مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
محمد جواد لاریجانی رئیس پژوهشگاه دانشهای بنیادی در این نشست تصریح کرد: ما در جمهوری اسلامی روزگار خیلی شیرین و پر هیجانی داریم و هر روز مسائلی جدیدی داریم که باید اینها را برای مردم تبیین کنیم.
وی افزود: اسلامی که متحجرانه آن را به کنج خانه برده بودند امروز در هر روزی که میگذرد از مسائل جدیدی پرده برداری میکند و اسلام عقلانیتی است که در موقعیتهای مختلف خودش را شکوفا میکند.
وی افزود: در حقوق بشر ما روبرو شده ایم با آزادی بیان، اما قوانین در جمهوری اسلامی منبعث از فکر شرعی و نیاز و مصلحت هستند.
لاریجانی تصریح کرد: به عنوان مثال همین موضوع حجاب، مسئله حجاب مسئله دعوایی نیست، البته یک پیچیده گیهایی دارد و بی حجابی در زمان رضا خان یک پروژه انگلیسی بود.
وی در ادامه گفت: الان هم پروژه ترویج بی حجابی بسیار قویتر از زمان رضا خان در حال انجام است، و نباید ساده لوحانه به این موضوع نگاه میکنیم.
وی تصریح کرد: تا به حال در مسائل بین المللی حقوق بشری محور آزادی بوده است، اما این خشونت است یک مسئله مبنایی در جوامع غربی و حقوق بشری است.
لاریجانی خاطرنشان کرد: وقتی که رژیم صهیونسیتی به غزه حمله کرد یک فیلسوفی معروفی مثل هابرماس از این موضوع دفاع کرد و این دفاع او فراتر از تعصب است.
وی افزود: این دفاع برمیگردد به نظم مدنی در تفکر سکولاریسم که هابرماس دارد، در تمدن غربی که امروز خود را به دنیا میخواهد تحمیل کند اولین رکن ش این است که انسان به عمل خود خودش را میسازد، اصل دوم شان این است که سعادت یک پروژه فردی است و نقشههای جامع برای سعادت بشری پایه و عاقبت خوب ندارند.
لاریجانی در ادامه گفت: ما یک حادثهای در تهران داشتیم که زبان دشمنان به نوعی باز شد در حالی که اینها ظاهرا فراموش کردند که در آمریکایی چهار تا نهاد رسمی امنیتی و نظامی دارد یک حادثهای بزرگ مثل یازده سپتامبر رخ میدهد.
وی افزود: در نهادها و جوامع غربی نهادهای امنیتی میتوانند افراد را بدون احکام قضایی افراد را بگیرند، نهادهای امنیتی میتوانند از انواع شکنجههای جانی استفاده کنند و اینها بخشی از قوانین مصوب در تفکر سکولار لیبرال و کشورهای غربی است.
وی ادامه داد: با این وجود، اگر چه آزادی محور کشورهای غربی بوده، اما ما باید خشونت را محور این کشورها نشان دهیم.
لاریجانی در پایان گفت: امیدواریم همه ایم فعالیتها و نشستها تاثیری در اعتلای گفتمان اسلام و حقوق بشر اسلامی و اعتلای جمهوری اسلامی ایران داشته باشد.
در ادامه این نشست بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهشهای مجلس با اشاره به حقوق بشر اسلامی تصریح کرد: ما به اسلام که نگاه میکنیم میبینیم که اسلام بیشترین توجه را به انسانها از بدو تولد دارد و خیلی از مباحثی که درباره حقوق بشر امروز در دنیا مطرح میشود از قرنها قبل در مفاهیم اسلامی مطرح شده است.
وی افزود: ریشه اصلی حقوق بشر در ادیان الهی و دین اسلام است و یک تفاوتهای ماهوی بین حقوق بشر غربی و اسلامی وجود دارد و شاید حقوق بشر غربی به سرشت دینی انسان توجهای ندارد، و بیشتر تمرکز به انسان بودن دارد و حقوق بشر غربی توجهای ندارد که انسان میتواند به کمال شایستگی برسد و تمرکزش روی اومانیسم و انسان گرایی است و این یک اختلاف مبنایی بین حقوق بشر غربی و اسلامی است.
وی تصریح کرد: از زمانی که اعلامیه حقوق بشر صادر شده تا به امروز میبینیم که اینها حتی التزاهم عملی به سخنان خود هم ندارند و حقوق بشر غربی بازیچهای در دست قدرتهای استعمار گر است و هر چه لازم باشد استفاده شان را از این موضوع میبرند.
نگاهداری تصریح کرد: این همه جنایت و نسل کشی در غزه با کدام استاندارد حقوق که خودشان اعلام کرده اند هم خوانی دارد!
وی افزود: دم خروس حقوق بشر غربی آنقدر بیرون زده که هیچ جوره ننگ این موضوع از پیشانی غربیها پاک نمیشود؛ بنابراین با توجه به نوع نگاه دین اسلام به حقوق بشر، میطلبد که کشوهای اسلامی با وحدت کلمه و ارتباط با یکدیگر به دنبال احیای حقوق بشر اسلامی بروند.