واکنش فرهیختگان به گزارش بیبیسی در مورد نیکا شاکرمی: سفارشدهندگان تولید گزارش قصد داشتند پروژه عراق را در ایران به اجرا بگذارند
شاید برای برخی امکان اینکه سرویس جهانی بیبیسی بخواهد با اعتبارش بازی کرده و دست به انتشار گزارش مبتنی بر اسناد جعلی بزند، غیرقابلباور باشد اما نباید فراموش کرد که دو دهه قبل تقریبا تمام شبکه رسانهای غرب، تقریبا روزانه گزارشهایی درباره قابلیتهای تولید سلاح کشتار جمعی در عراق منتشر میکردند.
به گزارش 24 آنلاین، روزنامه فرهیختگان نوشت:
گزارش روز دوشنبه (۱۰ اردیبهشت) سرویس جهانی بیبیسی درباره نیکا شاکرمی نوجوان ۱۶سالهای که در روزهای ابتدایی ناآرامیهای سال ۱۴۰۱ درگذشت، در ایران تبدیل به محل بحث جدیدی شده است.
عدهای با طرح ابهامات متعدد درباره محتوای اسناد ارائهشده که بیبیسی آنها را «بسیار محرمانه» خوانده و همچنین اعتراف این شبکه به اینکه این اسناد بسیار محرمانه «دارای تناقضاتی» بوده است، این گزارش را پوست موزی میدانند که زیر پای اعتبار این رسانه انگلیسی انداخته شده است. درمقابل نیز عدهای قرار دارند که نهتنها روایت بیبیسی را به طور کامل پذیرفتهاند که اگر دستشان میرسید، بخش اعتراف بیبیسی به چند تناقض در اسناد را نیز حذف میکردند.
شاید برای برخی امکان اینکه سرویس جهانی بیبیسی بخواهد با اعتبارش بازی کرده و دست به انتشار گزارش مبتنی بر اسناد جعلی بزند، غیرقابلباور باشد اما نباید فراموش کرد که دو دهه قبل تقریبا تمام شبکه رسانهای غرب، تقریبا روزانه گزارشهایی درباره قابلیتهای تولید سلاح کشتار جمعی در عراق منتشر میکردند.
این گزارشها در شرایطی منتشر میشد که با انجام بازرسیهای سازمان ملل، برنامه خلع سلاح عراق به طور کلی اجرا شده بود اما رسانهها بدون توجه به این بازرسیها، اطلاعات نادرست را برای توجیه اقدام نظامی علیه عراق منتشر کردند. به عنوان مثال، ادعای در اختیار داشتن سلاحهای کشتار جمعی ازجمله سلاحهای شیمیایی و بیولوژیکی توسط عراق و ارتباط ادعایی آن با گروههای تروریستی به طور گسترده در رسانههای غربی منتشر شد.
اتفاقا بیبیسی یکی از اصلیترین رسانههایی بود که به طور گسترده درمورد ادعاهای مطرحشده توسط دولتهای بریتانیا و ایالات متحده درمورد داشتن سلاحهای کشتار جمعی توسط عراق گزارش منتشر میکرد. با این حال، پس از تهاجم و بازرسیهای بعدی، مشخص شد عراق برنامههای تسلیحات کشتار جمعی فعالی را که در ابتدا به تصویر کشیده شد، ندارد. درنهایت نیز در ۴ سپتامبر ۲۰۰۳ مقالهای در روزنامه «هرالد تریبون» منتشر شد که به نقل از واشنگتنتایمز به یک «گزارش نظامی» ستاد مشترک ایالات متحده اشاره میکند که نشان میدهد جورج بوش رئیسجمهور وقت آمریکا در آگوست سال ۲۰۰۲ (حدود یکسال قبل) استراتژی کلی جنگ در عراق را تصویب کرده بود. خبرسازیهای دروغین بیبیسی و رسانههای غربی، در آن زمان با هدف همراه کردن افکار عمومی برای حملات به عراق انجام میگرفت.
نمیتوان بهسادگی از کنار خبرسازیهای دروغ و کسانی که بر این آتش میدمند که امنیت یک کشور را در خود فرو بکشد، گذشت. با وجود اینکه حتی برخی رسانههای فارسی زبان ضد ایرانی همچون دویچهوله نیز اعلام کردهاند که «بهطور مستقل امکان راستیآزمایی» گزارش بیبیسی را ندارند اما در ایران برخی چهرههای سیاسی که به برخی سیاستها در حوزه اجتماعی معترضند، بدون تامل و بررسی، فورا بر گزارش بیبیسی مهر تایید زدهاند.
روز گذشته صادق زیباکلام و آذر منصوری دو تن از چهرههای اصلاحطلب در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) بر مبنای گزارش بیبیسی، پستهایی منتشر کردند. تایید تلویحی این گزارش پر اشکال از سوی این افراد میتواند زمینهساز بحران جدیدی در ایران شود. متاسفانه سفارشدهندگان تولید گزارش به بیبیسی، روی همین حمایتها حساب کردهاند تا شاید از این طریق، همان پروژه عراق را در ایران به اجرا بگذارند.