کدخبر: ۲۲۵۳۷

با ماست شیرینی های خوشمزه بپزید

شاید شما هم از اون دسته افردای باشید که شیر دوست نداشته باشید و یا به شیر حساسیت داشته باشید، اینجا بهتر است بدانید که برای پختن شیرینی همیشه هم لازم نیست که از شیر استفاده کنید گاهی میتوانید تنوع ایجاد کنید و برای پخت شیرینی از ماست استفاده کنید. اما چطوری میتوان با ماست شیرینی پخت ؟ با ما همراه باشید.

 

طرز تهیه شیرینی کنجدی با ماست

  • آرد سفید: 2 و نیم لیوان
  • شکر ۱: 1 فمجان
  • تخم مرغ :2 عدد
  • روغن: سه چهارم فنجان
  • ماست پرچرب: 3 ق غذا خوری
  • وانیل: یک چهارم ق چای خوری
  • پودر هل: نصف ق غذا خوری
  • بکینگ پودر: 1 ق غذا خوری
  • نمک: به میزان لازم
  • کنجد :به مقدار لازم

 

ابتدا تخم مرغ ها را در یک ظرف بشکونید و و وانیل و شکر را به آن اضافه کنید. با مواد را به هم مخلوط کنید تا کمی قوام آید. سپس ماست و بکینگ پودر و روغن به مواد افزوده و مخلوط نمایید.در مرحله بعد، پودر هل را به مواد اضافه کرده و با لیسک مخلوط نمایید. سپس آرد را در ظرف دیگری چند بار الک کنید تا خمیر کاملاً آماده شود. در این مرحله، روغن و تخم مرغ و نمک را نیز اضافه نمایید.

با استفاده از همزن، مواد را با هم مخلوط کنید تا کاملاً یکدیگر ترکیب شوند.. سپس خمیر را برای مدت دو ساعت در یخچال قرار دهید.بعد از گذشت دو ساعت، فر رادر دمای به 170 درجه سانتی گراد روشن و تنظیم کنید. سپس سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانده و یا می توانید کف سینی فر را با کره آب شده چرب کرده و روی آن آرد بپاشید یا از پوکه استفاده نمایید.

خمیر را از یخچال خارج نموده و دست خود را با کمی روغن چرب نمایید. گلوله های کوچک از خمیر بردارید و آن‌ها را در کنجد گذارده و در سینی فر قرار دهید. سپس شیرینی ها را در فر به مدت زمانی پخت دهید تا کناره های آن‌ها طلایی شود.بعد از پخت، شیرینی های کنجدی خود را از فر خارج کرده و بعد از خنک شدن بچینید. از پودر کاکائو عمده فله ای نیز برای تزیین استفاده کنید. این شیرینی های خوشمزه و عالی را می‌توانید با قهوه یا چای لذت ببرید.

 

 

شیرینی پنجره ای با ماست

 

مواد لازم

  • ماست چکیده:دو قاشق غذاخوری
  • نشاسته:صف لیوان
  • تخم‌مرغ :سه عدد
  • هل:یک‌دوم قاشق چای‌خوری
  • وانیل:یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
  • مخلوط آب، گلاب و شیر :نصف لیوان
  • روغن مایع: به میزان لازم
  • پودر قند :به میزان لازم
  • زعفران:به میزان لازم
  • قالب شیرینی پنجره‌ای

 

۱. تخم‌مرغ و نشاسته را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی پنجره ای با ماست باید مواد لازم را آماده کنید. ابتدا تخم‌مرغ‌ها را به دمای محیط بگذارید تا به دمای محیط برسند. سپس آن‌ها را با کمک هم‌زن بزنید تا کرم‌رنگ و کش‌دار شوند. به سراغ نشاسته بروید و آن را با آب، شیر سرد و گلاب مخلوط کنید. حال مخلوط نشاسته را به تخم‌مرغ‌های زده شده اضافه کرده و خوب با یکدیگر مخلوطشان کنید.

۲. ماست را اضافه کنید
در ادامه ماست، وانیل، پودر هل، آرد و زعفران را به مخلوط اضافه کنید و خوب با یکدیگر مخلوط کنید. حال مایه شیرینی پنجره‌ای را از یک صافی تمیز رد کنید تا نشاسته حل‌نشده‌ای در مایه باقی نماند.

۳. قالب پنجره ای را آماده کنید
تابه را تا نصف پر روغن کنید و قالب را داخل روغن داغ بگذارید. سپس آن را آغشته به مایه کرده و داخل تابه روغن قرار دهید. قالب را تکان دهید تا شیرینی به راحتی از آن جدا شود. سپس پشت و روی شیرینی پنجره‌ای را در حد یک تا دو دقیقه در روغن سرخ کنید تا طلایی شود.

در آخر داخل یک نمکدان پودر قند بریزید و آن را روی شیرینی‌های پنجره‌ای بریزید. آن‌ها را داخل ظرف مورد نظر خود چیده و سرو کنید.

 

 

کیک یزدی با ماست

 

آرد سفید: 300 گرم

تخم‌مرغ : 3 عدد

شکر: 200 گرم

ماست چکیده : 150 گرم

روغن‌مایع: به میزان لازم

عسل: 1 قاشق غذاخوری

بیکینگ‌پودر : 1 قاشق غذاخوری

گلاب: 3 قاشق غذاخوری

پودر هل: 2 قاشق غذاخوری

مرحله اول: تخم‌مرغ‌ها را در یک‌ کاسه شکسته و خوب بزنید تا یکدست شوند سپس شکر را اضافه کنید و هم زدن را ادامه دهید. بعد از آن روغن ‌مایع را ریخته و مجدد مواد را با هم مخلوط نمایید.

مرحله دوم: ماست ، گلاب، هل و عسل را به مواد افزوده و به مدت 5 دقیقه با همزن خوب بزنید تا مواد یکدست شود.

مرحله سوم: در ادامه آرد و بیکینگ‌پودر را سه بار الک کرده و کم کم به ترکیب سایر مواد اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.

مرحله سوم: قبل از قرار داد مایع کیک یزدی در فر،فر را روی دمای 200 درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید تا گرم شود. مایع را داخل قالب‌های مافین کپسول یا کاغذ کیک یزدی قرار دهید و . وسط هر کدام را با قاشق سوراخ نمایید و در آن سوراخ‌ها کنجد بریزید.

مرحله چهارم: قالب را در فر بگذارید. کیک‌ را در 10 دقیقه اول با دمای 200 درجه و سپس در 10 دقیقه دوم با دمای 180 درجه سانتی‌گراد قرار دهید بپزید تا حسابی طلایی شوند.

مرحله پنجم: بعد از پخت کیک‌ها، آن‌ها را از فر بیرون آورده و اجازه دهید خنک شوند. کیک یزدی شما آماده سرو کردن است.

کدخبر: ۲۲۵۳۷
ارسال نظر