کدخبر: ۳۵۳۷

رئیس پلیس: خودروسازان بگویند از چه آلیاژی استفاده می‌کنند؟

رئیس پلیس راهور فراجا گفت: این وظیفه وزارت صمت،سازمان ملی استاندارد و خودروسازان است که توضیح دهند از چه آلیاژی در بدنه خودروهای داخلی استفاده می‌شود که چنین اتفاقات دردناک و عجیب و غریبی براثر یک تصادفات ساده رخ می‌دهد.

رئیس پلیس: خودروسازان بگویند از چه آلیاژی استفاده می‌کنند؟

به گزارش پایگاه خبری 24، شرایط نامطلوب تولید خودروهای داخلی از لحاظ ایمنی و کیفیت ساخت، سالهاست مورد انتقاد مردم و کارشناسان قرار دارد اما با این وجود نه فقط نقیصه های موجود رفع نشده است، بلکه همین خودروها که از آن ها به عنوان «ارابه مرگ» یاد می شود، افزایش قیمت های نجومی را طی سال های گذشته تجربه و به این ترتیب سود سرشاری را به جیب ذینفعان سرازیر کرده اند.

پلیس راهنمایی و رانندگی به عنوان یک دستگاه تخصصی در حوزه ترافیک از سال ها قبل نسبت به ضعف ایمنی خودروها هشدار داده و خواستار رفع این معضل کهنه شده است اما متاسفانه این روند همچنان ادامه دارد به نحوی که حتی به آلیاژ بدنه خودروها هم توجه ای نمی شود.

نتیجه چنین آشفته بازاری، تولید خودروهایی است که در تصادفات سبک هم متحمل خسارت زیاد می شوند و جان سرنشینان آن ها هم به شدت به مخاطره می افتد که به نظر می رسد تا زمانی که رقابت در این بازار ایجاد نشود و تولید کنندگان خود را از پاسخگویی مصون بدانند، این روند ادامه خواهد داشت.

البته در این اوضاع و احوال ، نماینده مدعی العموم می تواند وارد کارزار شود و ضمن مطالبه و پیگیری موضوع، به فعالیت سودجویان که سالیانه سبب به مخاطره افتادن جان صدها انسان می شود ، پایان دهد و این همان انتظاری است که مردم و آسیب دیدگان از دستگاه قضا دارند.

پلیس: پاسخگو باشید

رئیس پلیس راهور فراجا در این باره با بیان این که بارها دیده‌ایم که بعضی خودروهای داخلی پس از برخورد با تابلوهای معمولی حاشیه جاده‌ها، به 2 تکه تقسیم شده‌اند؛ افزود: این وظیفه وزارت صمت،سازمان ملی استاندارد و خودروسازان است که توضیح دهند از چه آلیاژی در بدنه خودروهای داخلی استفاده می‌شود که چنین اتفاقات دردناک و عجیب و غریبی براثر یک تصادفات ساده رخ می‌دهد.

سردار سید کمال هادیان‌فر در گفتگو با ایلنا در پاسخ به این سئوال که چرا با وجود انتقادات مکرر فرماندهان پلیس درباره سطح پایین ایمنی و امنیت خودروهای داخلی در طول سال‌های اخیر، هنوز هم شاهد تغییر محسوسی در بهبود کیفیت اغلب خودروهای تولید داخل نیستیم، اظهار داشت: پلیس بارها تذکرات دلسوزانه خود در این باره را مطرح کرده و اکنون وقت آن است که مسئولان وزارت صمت، سازمان ملی استاندارد و خودروسازان پاسخ بدهند که چرا هنوز تغییر محسوسی در ارتقای وضعیت ایمنی و امنیت خودروهای داخلی به وجود نیامده است و مردم همچنان به‌حق در این زمینه گلایه‌مند هستند.

وی افزود: آنچه ماموران پلیس راهور هر روز در جاده‌های کشور مشاهده می‌کنند، این است که اغلب خودروهای تولید داخل، براثر کوچکترین تصادف، دچار صدمات شدیدی می‌شوند و بارها دیده‌ایم که بعضی خودروهای داخلی پس از برخورد با تابلوهای معمولی حاشیه جاده‌ها، به 2 تکه تقسیم شده‌اند. 

در چنین شرایطی، این وظیفه مسئولان وزارت صمت و خودروسازان است که توضیح دهند از چه آلیاژی در بدنه خودروهای داخلی استفاده می‌شود که اتفاقات دردناک و عجیب و غریبی براثر تصادفات ساده این خودروها در جاده‌های کشورمان رخ می‌دهد و سالانه هزاران نفر از هموطنان داغدار می‌شوند.

 هادیان‌فر با تاکید بر این که وقوع تصادف در محورهای مواصلاتی درون‌شهری و برون‌شهری اجتناب‌ناپذیر است، ادامه داد: تصادفات رانندگی اتفاقی است که در تمامی کشورهای جهان رخ می‌دهد و هیچ کشوری نمی‌تواند ادعا کند که آمار وقوع تصادفات یا حتی تصادفات فوتی خود را به صفر رسانده است، ولی مسلما آمار وقوع تصافات گوناگون از جمله تصادفات فوتی و جرحی در ایران از میانگین جهانی بسیار بالاتر است و باید تمامی دستگاه‌های ذیربط و از جمله وزارت صمت و خودروسازان به تکالیف قانونی خودشان عمل کنند تا آمار تصادفات را در کشورمان به حداقل برسانیم.

ضرورت توجه به ایمنی در صنعت خودروسازی

رئیس پلیس راهور فراجا ادامه داد: وقتی تصادفی رخ می‌دهد، مهمترین ابزاری که از جان راننده و سرنشینان حفاظت می‌کند، وسیله نقلیه است؛ به نحوی که هرچقدر وسایل نقلیه اعم از خودروها، اتوبوس‌ها و ... از ایمنی بالاتری برخوردار باشند، احتمال بروز آسیب‌های جسمی برای رانندگان و سرنشینان این وسایل کمتر می‌شود و به همین دلیل است که اغلب شرکت‌های خودروسازی جهان، در کنار موضوعاتی نظیر طراحی زیبا، شتاب بالا، مصرف سوخت پایین، سهولت استفاده، قیمت به‌صرفه و سایر ویژگی‌های مورد نیاز برای یک وسیله نقلیه، به صورت جدی به ارتقای سطح ایمنی آن‌ها توجه دارند.

وی تاکید کرد: اهمیت ایمنی در صنعت خودروسازی کشورمان هنوز به اندازه کافی مورد توجه قرار نگرفته است و هم پلیس و هم مردم در این زمینه مطالبه جدی دارند؛ حتی در سال‌های اخیر مقام معظم رهبری نیز نسبت به وضعیت نامناسب خودروهای داخلی تذکر جدی دادند و البته شخص آقای رئیس‌جمهوری و معاون اول ایشان هم دلسوزانه موضوعات مربوط به خودروهای تولید داخل را دنبال می‌کنند، اما این وظیفه وزارت صمت و خودروسازان است که برای ارتقای سطح ایمنی و امنیت خودروهای داخلی گام‌های جدی‌تر و موثرتری را بردارند.

 هادیان‌فر در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر این که آیا آزادسازی واردات می‌تواند به رقابتی شدن بازار خودرو در ایران و در نتیجه ترغیب خودروسازان داخلی به افزایش کیفیت و ایمنی محصولاتشان منجر شود یا خیر، تاکید کرد: اگر به سمت واردات خودروهایی برویم که هم از نظر فنی و ایمنی و هم از نظر آلایندگی از استاندارد مناسبی برخوردار هستند، قطعا شاهد نتایج ملموسی در کاهش آلودگی هوا و آمار تصادفات فوتی و جرحی خواهیم بود. در سال ۸۳نیز این تجربه در کشورمان به دست آمد که واردات خودروهای ایمن به کاهش آمار جان‌باختگان تصادفات کمک

 کرد.

وی تاکید کرد: پلیس اصراری بر آزادسازی واردات خودرو ندارد، ولی حرف ما این است که اگر نمی‌توانیم خودروهای ایمن وارد کنیم، باید خودروهای ایمن تولید کنیم؛ یعنی به هر حال یا از مسیر تولید داخل یا از طریق واردات، باید خودروهای ایمن در اختیار مردم بگذاریم تا سلامت و امنیت هموطنان به هنگام تردد در محورهای مواصلاتی حفظ شود.

منبع: اطلاعات
کدخبر: ۳۵۳۷
ارسال نظر