پیشنهاد افزایش ۲۰ درصدی قدرت خرید کارگران
دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران درباره جلسه روز گذشته شورای عالی کار گفت: دربحث مسکن مقرر شد قرارگاه مسکن کارگری ایجاد شود و درحوزه معیشت پیشنهاداتی ارائه شده و در حال بررسی هستیم.
به گزارش پایگاه خبری 24، هادی ابوی، فعال کارگری درباره آخرین خبرهای جلسه دیروز شورای عالی کار گفت: محوریت اصلی جلسه بحث کارگری و مباحث مربوط به تأمین اجتماعی بود.
وی ادامه داد:بحث مزد دستور کار جلسه نبود. اما در حوزه معیشت پیشنهاداتی مطرح کردیم که اگر پذیرفته شود، شاید حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد قدرت خرید کارگران تقویت شود.
ابوی با بیان اینکه بخش زیادی از درآمد کارگران صرف اجاره بها میشود بیان کرد:در جلسه قبلی بیان کردیم، با توجه به اینکه حدود ۵۰ درصد درآمد کارگران صرف اجاره بها میشود، اقدامی برای بحث مسکن صورت گیرد. در جلسه معاون تعاون وزارت کار نیز حضور داشتند. مقرر شد قرارگاه مسکن کارگری ایجاد میشود.
عضور شورای عالی کار گفت: کارگران با طرحهای دولتی صاحب خانه نمیشوند، کارگران باید با ارائه زمین رایگان و هزینههای ساخت کم حمایت شوند تا صاحب خانه شوند. در دهههای ۶۰ و ۷۰ که بخشی از کارگران صاحب خانه شدند، با ایجاد تعاونیهای مسکن و ارائه زمین رایگان و ارزان بود.
دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران با اشاره به اینکه تنها راهکار حمایت از مسکن کارگران پرداخت وام بلند مدت کم بهره و ارائه زمین رایگان از طریق تعاونیها است گفت: زمانی که قرارگاه مسکن تشکیل شود، تصمیمات در حوزه مسکن کارگری اتخاذ و راهکارها بررسی میشود. اکنون نمیتوان، یک نسخه واحد برای جامعه کارگری پیچید,، زیرا کارگر صنفی با کارگر صنعتی تفاوت دارد، اما با تشکیل قرارگاه مسکن میتوان از ظرفیت تسهیلات بانکی استفاده کرد یا کارفرمایان در بحث سرمایه گذاری و امتیازات بانکی به کمک بیایند، لذا تشکیل این قرارگاه خصوصاً در بحث مسایل مربوط به زمین و مصالح ساختمانی بسیار کارساز خواهد بود.
وی درباره تشکیل کارگروه مزد گفت: کارگروه دستمزد با هدف بررسی ابعاد مزد کارگران همه ساله در سه ماهه آخر سال فعال میشود. موضوع دستمزد کارگران از طریق فعالیت کمیته دستمزد شورای عالی کار به جریان میافتد و ما تلاش میکنیم با میزان حقوقی که برای جامعه کارگری مشخص شده، بتواند از پس هزینههای زندگی بر بیاید
ابوی افزود: یکی از پیشنهادات ما این بود که بانکهای زیرمجموعه وزارت رفاه پای کار بیایند و با مداخله مستقیم وزیر به کارگران وامهای کوتاه مدت سرمایه در گردش بدون سود ارائه شود و اگر چنین شود در تقویت معیشت کارگران موثر است. با روشهای مختلف میتوان کاری کرد تا کارگر بتواند فاصله و شکافی که بین دریافتی و خط معیتش دارد را جبران کند.