این خودروهای بیکیفیت چه بلایی بر سر صنعت بیمه ایران میآورد؟
رئیس شورای هماهنگی بیمه های بازرگانی استان اصفهان گفت: تولید خودروهای بی کیفیت در ایران مهمترین چالش صنعت بیمه محسوب می شود، زیرا شمار تلفات در خودروهای داخلی ناشی از تصادفات به مراتب بیشتر از خودروهای خارجی است.
به گزرش پایگاه خبری 24، سیدعلی رضا سمائی در نشست خبری که به مناسبت 13 آذرماه «روز بیمه» در مجتمع فرهنگی مطبوعاتی اصفهان برگزار شد، افزود: بیمه مرکزی به طور دائم اعتراض و گلایه خود را از تولید خودروهای بی کیفیت به مجلس شورای اسلامی، دولت، وزارت اقتصاد و دارایی و همچنین وزارت صمت اعلام کرده ، اما تاکنون به نتیجه ای نرسیده است.
وی وجود قوانین و دستورالعمل های پیچیده و دست و پا گیر صنعت بیمه و همچنین ارائه خدمات بیمه ای به روش سنتی را از دیگر چالش های این صنعت برشمرد و افزود: صنعت بیمه کشور نیازمند پوست اندازی است تا بتواند در بستر دیجیتال و مطابق با شرایط روز جامعه، ارائه محصولات بیمه ای را برنامه ریزی کند.
وی با اشاره به این که پارسال بیمه های بازرگانی در استان اصفهان بیش از 10 هزار میلیارد تومان حق بیمه دریافت کردند و در همین مدت 5800 میلیارد تومان خسارت به بیمه شدگان پرداخت کرده اند و این به منزله سود 4200 میلیارد تومانی بیمه ها نیست، افزود: بخش قابل توجهی از حق بیمه دریافتی در قالب عوارض، مالیات، سهم وزارت بهداشت برای درمان رایگان مصدومان ناشی از حوادث رانندگی، سهم وزارت کشور، سهم وزارت راه برای اصلاح جاده ها و رفع نقاط حادثه خیز جاده ها کسر می شود. همچنین بخشی از حق بیمه دریافتی نزد بیمه مرکزی برای تقبل تعهدات بیمه ها در زمان بلایای طبیعی اندوخته می شود.
وی با تاکید براین که بیمه های درمان و خودرو بیشترین سهم را در دریافت حق بیمه و پرداخت خسارت به بیمه شدگان در استان اصفهان به خود اختصاص داده اند، افزود: در نیمه نخست امسال شرکت های بیمه ای کشور در مجموع حدود 135 هزار میلیارد تومان حق بیمه فروخته اند که سهم استان اصفهان از این رقم 5.69 درصد است.
رئیس شورای هماهنگی بیمه های بازرگانی استان اصفهان با بیان این که فاصله زیادی بین هدفگذاری در ضریب نفوذ بیمه های بازرگانی در کشورمان با آنچه هست، وجود دارد افزود: بر اساس برنامه ششم توسعه کشور، ضریب نفوذ بیمه بازرگانی باید به 7 درصد افزایش می یافت اما اکنون که برنامه هفتم توسعه در حال بررسی و تصویب می باشد، ضریب نفوذ بیمه در کشورمان حدود 2 درصد است در حالی که افزایش ضریب نفوذ در بیمه سبب امنیت در سرمایه گذاری و آرامش در جامعه خواهد شد.
سمائی در ادامه گفت: عادت کرده ایم در زمان بحران ها و حوادث برای جمع آوری کمک های مردمی فراخوان دهیم و یا دولت را درگیر پرداخت کمک های ناچیز بلاعوض به حادثه دیدگان کنیم در حالی که اگر فرهنگ استفاده از محصولات بیمه ای در جامعه نهادینه شود دیگر احتیاجی به کمک های مردمی و یا کمک نهادهای حمایتی و دولت نیست و شرکت بیمه در کمتر از یک ماه کل خسارت را به بیمه شده پرداخت می کند.