چرا به ویتامین‌های گروه B احتیاج داریم؟

۱۳۹۶-۱۱-۲۸ سلامت

چرا به ویتامین‌های گروه B احتیاج داریم؟

ویتامین‌های گروه B باعث کاهش استرس و سلامتی پوست می‌شوند.

ایسنا نوشت: مهیار منصوری با بیان اینکه ویتامین‌های گروه B به‌طورکلی در چرخه متابولیسم سلولی نقش دارند، افزود: این ویتامین‌ها موجب افزایش متابولیسم بدن و رشد و افزایش تقسیم سلول‌ها می‌شوند و در عملکرد درست دستگاه ایمنی و عصبی نقش دارند.

وی با اشاره به اینکه ویتامین‌های گروه B برای سلامت پوست و ماهیچه‌ها ضروری هستند، تصریح کرد: ویتامین‌های گروه B باعث کاهش استرس و افسردگی، سلامتی پوست و اعصاب می‌شوند؛ همچنین در تحقیقی نشان داده‌ شده‌ افرادی که ویتامینB زیادی در خون خود دارند حتی چنانچه سیگاری باشند با خطر کمتری در ابتلا به سرطان ریه مواجه هستند.

این فوق تخصص آنکولوژی و خون با اشاره به اینکه “ویتامین B1” یا “تیامین” برای آزاد کردن انرژی از چربی‌ها، پروتئین‌ها و کربوهیدرات‌ها موردنیاز است، گفت: این ویتامین، اعمال متابولیکی مختلفی را در سیستم اعصاب، سلول‌های خونی و عضلات انجام می‌دهد، همچنین برای رشد بچه‌ها و باروری در بزرگ‌سالان ضروری است.

وی بابیان اینکه برای افراد عصبی، نگران و مضطرب “ویتامین B1” مفید است، یادآور شد: این ویتامین توانایی مغز را زیاد کرده، به رفع سوء هاضمه کمک می‌کند و برای عملکرد صحیح قلب بسیار مفید است.

منصوری اضافه کرد: منابع خوب ویتامین B1 برنج قهوه‌ای، تخمه آفتاب‌گردان، نخود، جو، لوبیا، نان‌های سبوس‌دار، مغزها، لبنیات و گوشت قرمز و مخمر هستند و این ویتامین طی فرایند پختن، دما و گرمای زیاد، اضافه کردن نگه‌دارنده‌ها و خشک‌کردن از بین می‌رود.

این فوق تخصص خون و آنکولوژی بیان کرد: علائم کمبود ویتامین B1 شامل احساس خستگی و کم‌اشتهایی، یبوست، عصبی بودن، سو هاضمه، سردرد، گیجی، کمبود وزن، ضربان قلب و زودرنجی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: چنانچه کمبود ویتامین B1 ادامه داشته باشد گرفتگی ماهیچه ساق پا، درد و سنگینی در ساق پا، گرمی پا، خواب رفتن و بی‌حس شدن انگشتان دست‌وپا احساس می‌شود. درصورتی‌که در این مرحله متوجه کمبود این ویتامین نشویم، فرد دچار بیماری بری بری و همچنین سندرم ورنیکه کورساکف((Wernicke-Korsakoff شده و اگر در این مرحله فرد بیمار درمان نشود، می‌میرد.

منصوری اضافه کرد: علائم هشداردهنده بری‌بری، کمبود اشتها، گیجی، درست راه نرفتن، بیماری قلبی و اِدِم است و علائم هشداردهنده سندرم (Wernicke-Korsakoff) دوبینی، کمبود حافظه و رفتارهای غیرعادی است.

وی گفت: «سیر» و «پیاز» حاوی ماده‌ای به نام «آلانین» است که موجب جذب ویتامین B1 در بدن می‌شود، برخلاف آن سوسیس و کالباس دارای سولفور دی‌اکسید است که از جذب ویتامین B1 در بدن جلوگیری می‌کند.

(Visited 32 times, 1 visits today)

نوشته‌های مرتبط

۱۳۹۶-۱۱-۲۸ سلامت

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


* درج نام و ایمیل اختیاری است.